Защо за всичко мошениците са с крачка напред

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7330533 www.24chasa.bg

В която и сфера да се погледне - все има тарикати и мошеници, а отгоре на всичко те са поне с една крачка напред пред почтените граждани. Последният пример е с имотните измами на заможни покойници. Вижте как са подредени тарикатите: ромски бос, бивш нотариус, услужливи носители на информация от Съдебна медицина, “гъвкави” полицаи. Нещо като онази верига от соцвремената: роднина - милиционер, роднина - милиционер, и то все с цел - някой да се докопа нечестно до пари и имоти.

Явно присвояването на чужди имоти е станало епидемия (70 опита за година само в София!) и на това трябва да се сложи край, ако сме цивилизована държава. Та къде в нормалните страни признават за достатъчно едно фалшиво саморъчно написано завещание, без то да е заверено официално, без да има свидетели, без да гарантират нотариусите, че продажбата на един имот е съпроводена със задълбочени проверки за наследници и т.н. Време е всичко това да бъде спряно.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Охранител или психопат счупи ръка на онкоболен

    Охранител счупи ръката на болен от рак мъж, защото влязъл в банков клон с маска на лицето, която му била препоръчана от лекар, за да го пази от зарази. Никакви оправдания не могат да оневинят самозабравилия се охранител за тази гадна постъпка. Вместо да се подложи на животоспасяваща операция, пострадалият трябваше да си оперира ръката.
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.