Защо днес децата стават престъпници

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7333060 www.24chasa.bg

С по сто, по двеста души на година расте броят на децата, които крадат, грабят, продават дрога, занимават се с измами и насилие. МВР отчита тревожен ръст на малолетните престъпници и това са само регистрираните от органите на реда случаи.

Ясно е, за съжаление, и каква съдба ги очаква повечето от тези деца. Една информация от деня нагледно я показва: съдът във Варна осъди 30-годишен рецидивист, който дотук вече е имал 23 ефективни присъди! Дори всяка да е била произнасяна на шест месеца, това ще рече, че е започнал да краде и мами още от дете.

И ако този случай ви звучи като безнадежден, то все още има шанс за онези деца, които за първи път са нарушили закона. Обществото и институциите могат да им помогнат - да се върнат в училище, да започнат да различават доброто от лошото, законното от престъпното. Да ги научи на ценностите, за които никога не са слушали нито вкъщи, нито в училище, нито на улицата. Защото без тях днес само ще крадат, но утре може да се превърнат в опасни бандити.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без костинбродски афери на изборите

    Внимавайте, особено четвъртък-петък, ще ни правят нов Костинброд, предупреди премиерът Борисов. Помните ли аферата “Костинброд”? Тя гръмна в медиите на 11 май 2013 г. ден преди парламентарните избори, а прокуратурата започна разследване срещу тогавашния главен секретар на МС и настоящ транспортен министър Росен Желязков.
  • Коментар на седмицата №2: А мъжът от екипа на Кобрата не беше ли унизен от Джени Суши

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 112 хил. прочитания. Защо репортерката с нищо не показа, че целувката на Кубрат ѝ е неприятна, а дори му благодари АТЛЕТИЧЕСКАТА комисия на щата Калифорния, която се намира в Лос Анджелис, отне до 23 септември лиценза на боксьора Кубрат Пулев