Защо днес децата стават престъпници

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7333060 www.24chasa.bg

С по сто, по двеста души на година расте броят на децата, които крадат, грабят, продават дрога, занимават се с измами и насилие. МВР отчита тревожен ръст на малолетните престъпници и това са само регистрираните от органите на реда случаи.

Ясно е, за съжаление, и каква съдба ги очаква повечето от тези деца. Една информация от деня нагледно я показва: съдът във Варна осъди 30-годишен рецидивист, който дотук вече е имал 23 ефективни присъди! Дори всяка да е била произнасяна на шест месеца, това ще рече, че е започнал да краде и мами още от дете.

И ако този случай ви звучи като безнадежден, то все още има шанс за онези деца, които за първи път са нарушили закона. Обществото и институциите могат да им помогнат - да се върнат в училище, да започнат да различават доброто от лошото, законното от престъпното. Да ги научи на ценностите, за които никога не са слушали нито вкъщи, нито в училище, нито на улицата. Защото без тях днес само ще крадат, но утре може да се превърнат в опасни бандити.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Всеки има право да се връзва на глупости, но в здравето няма демокрация

    Антиваксъри изпратиха открито писмо срещу ваксините до президента Румен Радев и кого ли още не. С основен аргумент, че задължителното ваксиниране не било демократично. Мили антиваксъри, в здравето на всички ни няма демокрация. И не трябва да има. Защото хич не е демократично неваксинирани хора да сеят зарази