Нежният пол и уменията на бъдещето

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7334914 www.24chasa.bg

Тъжно е, че у нас продължава да съществува разлика в заплатите на мъже и жени в ущърб на нежния пол. Разбира се, че за едни и същи умения и положен труд не може да има разлики във възнаграждението и признанието. Щом ги има - това е белег за несправедливост в обществото.

Добрите новини от пазара на труда идват от посока “уменията на бъдещето”. Експертите са категорични, че на работното място все повече ще се ценят soft skills, уменията за комуникация, за екипна работа, за емпатия, гъвкавост и креативност при решаване на проблемите, потушаване на конфликтните ситуации. Всичко това означава, че ролята на жените в кариерата ще става все по-важна и значима.

Така и трябва да бъде. Честит 8 март!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

    Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно. Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия,
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.