Защо е тъпо българите да са расисти

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7339100 www.24chasa.bg

Ние също сме били обект на презрение от северните долигоцефали

Да кажа две думи за расите. Разбира се, всяка форма на предразсъдък към различния е нещо ужасно и трябва да бъде преследвана. Историята ни е научила, че когато група хора си повярват, че са по-първи от другите, винаги има мъчителни последици. Независимо дали става дума за цвят на кожата, нация, класа или сексуална ориентация, или красота.

Но расовите различия съществуват и не бива да гледаме на тях като на мръсна дума. Понеже не искам да ме възприемат като уайт сюпремасист, ще говоря само за различията в отделните подтипове на бялата раса. Различието трябва да бъде празнувано и приветствано, а не да е основание за агресия или омраза.

Така бялата раса има няколко различни подтипа, които описват особеностите на хората от тях. По принцип расизмът е основан на чувството за превъзходство, което имат представителите на нордическите подтипове на бялата раса.

Тези типове с удължен череп, които преди 300-400 години започват да вярват, че са по-важни от тези с по-къса и широка глава. За да повярват, имат следните основания - викингите основават почти всички съвременни държави в Европа - Русия, Великобритания, Сицилия, Португалия. Представителите на нордическите расови типове имат по-висок ръст, по-голям челен дял на мозъка заради удължения череп. Мисля, че не е трудно, ако си по-висок и по-умен от останалите, да почнеш да си мислиш, че си нещо повече. В България има и нордически подтипове, но преобладават други два - динарският и анадолският арменоид.

Заради тези расови типове българите са големи оперни певци. Защото имат в носоглътката по-голяма резонансна кутия. Затова и операта е измислена в Средиземноморието. Арменоидите имат по-здрави костни гребени, което ги прави добри в силовите спортове като борба. Динарците са сухи, с триъгълни лица и много издръжливи на продължителни физически натоварвания и са добри в спортове като футбол и волейбол.

Два примера: Христо Стоичков и Димитър Бербатов имат подчертани белези на динарския расов тип.

Това, че хората сме различни, е велико. Затова не мога да разбера тези наши сънародници, които в наши дни живеят с мисълта за собствената си изключителност по расови или етнически причини. На тях искам да кажа - расизмът и антисемитизмът възникват, за да докажат “непълноценността” на такива като нас. От презрението на северните долигоцефали към средиземноморците.

Пиша този текст на 10 март, когато е годишнината от спирането на депортацията на евреите от стара България към концлагерите в Полша. Вероятно най-смелото и човеколюбиво постижение на българското общество изобщо. Освен благородни нашите предци май са били и по-умни от нас, защото са усетили, че расизмът е най-тъпото нещо, което са измислили хората.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Охранител или психопат счупи ръка на онкоболен

    Охранител счупи ръката на болен от рак мъж, защото влязъл в банков клон с маска на лицето, която му била препоръчана от лекар, за да го пази от зарази. Никакви оправдания не могат да оневинят самозабравилия се охранител за тази гадна постъпка. Вместо да се подложи на животоспасяваща операция, пострадалият трябваше да си оперира ръката.
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.