Кръвните тестове са важни, защото ще спасят много хора

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7339116 www.24chasa.bg

Не може да има никакви колебания дали да се правят инвестиции за кръвни тестове, с които да се знае много точно и достатъчно бързо дали дарената кръв е заразена, или не. Който е против и се опитва да забавя процедурата, значи наистина не вижда по-далеч от носа си.

Въвеждането на т.нар. NAT система в 6-те основни кръвни центъра на страната ще позволи и на лекари, и на пациенти да са сигурни 100 процента, че работят с чиста кръв, която не е заразена с опасни вируси. 

Всички знаят колко са коварни болести като хепатит В и С, както и ХИВ/СПИН, но като че ли не сме достатъчно подготвени, щом кръвните тестове сега ги установяват за 3 месеца - твърде много време при спешни случаи, когато се налага бърза реакция включително и с преливане на кръв.

Затова е добре, че NAT системата най-после се въвежда и у нас. Това със сигурност ще опази десетки хора от опасни зарази, както и от последствията от тях.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Охранител или психопат счупи ръка на онкоболен

    Охранител счупи ръката на болен от рак мъж, защото влязъл в банков клон с маска на лицето, която му била препоръчана от лекар, за да го пази от зарази. Никакви оправдания не могат да оневинят самозабравилия се охранител за тази гадна постъпка. Вместо да се подложи на животоспасяваща операция, пострадалият трябваше да си оперира ръката.
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.