Да сменят талона заради еконорма, е напълно излишно

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7341273 www.24chasa.bg

Вторият акъл на българина е по-добър от първия. Почти винаги животът го доказва. Така в крайна сметка ще се случи и с идеята за по-нисък данък на онези автомобили, които са по-модерни и не цапат въздуха.

Добра идея, но щом започнаха да искат от хората да сменят талона на колата, ако в него не е посочен в коя екокатегория е, идеята се изправи пред риска да се провали.

Оказва се, че данъчните по общини и КАТ не могат да стиковат информационните си масиви. Нещо, което отдавна трябваше да е станало, но, изглежда, електронните ни силици не достигат. И ако беше станало, нямаше да има безсмислени разправии и разкарване на хората по гишетата. Да не говорим, че смяната на талона струва и пари.

Има и трето - така хората буквално ще се откажат от хубавите идеи за чистотата на въздуха, защото хем плащат, хем губят време и нерви. С една дума - напълно излишно е да се сменя талонът, когато това трябва да свършат чиновниците в КАТ и в общините.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

    Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно. Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия,
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.