Да сменят талона заради еконорма, е напълно излишно

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7341273 www.24chasa.bg

Вторият акъл на българина е по-добър от първия. Почти винаги животът го доказва. Така в крайна сметка ще се случи и с идеята за по-нисък данък на онези автомобили, които са по-модерни и не цапат въздуха.

Добра идея, но щом започнаха да искат от хората да сменят талона на колата, ако в него не е посочен в коя екокатегория е, идеята се изправи пред риска да се провали.

Оказва се, че данъчните по общини и КАТ не могат да стиковат информационните си масиви. Нещо, което отдавна трябваше да е станало, но, изглежда, електронните ни силици не достигат. И ако беше станало, нямаше да има безсмислени разправии и разкарване на хората по гишетата. Да не говорим, че смяната на талона струва и пари.

Има и трето - така хората буквално ще се откажат от хубавите идеи за чистотата на въздуха, защото хем плащат, хем губят време и нерви. С една дума - напълно излишно е да се сменя талонът, когато това трябва да свършат чиновниците в КАТ и в общините.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Четете “24 часа”, ако искате да знаете истината!

    Онзи ден много медии се подведоха по едно изказване на Калин Сърменов, че на любимата актриса Стоянка Мутафова ѝ е била направена сърдечна операция, а именно байпас. Това на нейната възраст от 97 години изобщо не е нещо елементарно и сигурно много хора са се притеснили. Истината е съвсем друга - преди няколко месеца ѝ е сложен т.нар
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,