Примерът на Катрин е трогателен, дано да бъде и заразителен

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7343458 www.24chasa.bg

На церемонията "Достойните българи" собственикът на “Хювефарма” Кирил Домусчиев връчи отличието на гимнастичката Катрин Тасева, която продаде бухалките си от Световната купа, за да финансира операцията на младия футболист Иван Тодоров.

Кирил Домусчиев каза:

Много се радвам, че организаторите на това много силно, много българско и според мен много важно мероприятие ми дадоха възможност да връча награда точно на Катрин, тъй като обикновено от нас, бизнесмените, се очаква да връчваме награди на бизнесмени за добри дела, за добри постижения. Но ние трябва всички като хора, като личности да вземаме пример от Катрин, едно момиче, което аз мога да оценя един спортист кога е дал най-ценното, най-милото си, е дал своята награда на световен шампион, своя най-скъп спомен - бухалките, за да може да помогне на един непознат човек, чиято история тя е научила във фейсбук. Дано да има повече хора и повече такива примери като Катрин в нашето общество, защото тогава наистина ние може да бъдем силни, може да кажем, че сме едно добро общество. Нейният пример е трогателен, дано да бъде и заразителен. Отново поздравявам Катрин за това, което е направила, и се надявам да имаме много други такива примери и хора, които да бъдат награждавани за добротата си.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо е важно законът да се спазва

    Спор няма, че общественото мнение е чувствително по въпроса с имотите и имането на хора от властта. Така е било, така и ще бъде - хората все имат едно наум било ли е всичко законно, има ли някакви нарушения, как точно и за колко един или друг от властимащите са придобили имот, кола, кога и как са отишли на скъпа ваканция и все неща от този
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо