Примерът на Катрин е трогателен, дано да бъде и заразителен

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7343458 www.24chasa.bg

На церемонията "Достойните българи" собственикът на “Хювефарма” Кирил Домусчиев връчи отличието на гимнастичката Катрин Тасева, която продаде бухалките си от Световната купа, за да финансира операцията на младия футболист Иван Тодоров.

Кирил Домусчиев каза:

Много се радвам, че организаторите на това много силно, много българско и според мен много важно мероприятие ми дадоха възможност да връча награда точно на Катрин, тъй като обикновено от нас, бизнесмените, се очаква да връчваме награди на бизнесмени за добри дела, за добри постижения. Но ние трябва всички като хора, като личности да вземаме пример от Катрин, едно момиче, което аз мога да оценя един спортист кога е дал най-ценното, най-милото си, е дал своята награда на световен шампион, своя най-скъп спомен - бухалките, за да може да помогне на един непознат човек, чиято история тя е научила във фейсбук. Дано да има повече хора и повече такива примери като Катрин в нашето общество, защото тогава наистина ние може да бъдем силни, може да кажем, че сме едно добро общество. Нейният пример е трогателен, дано да бъде и заразителен. Отново поздравявам Катрин за това, което е направила, и се надявам да имаме много други такива примери и хора, които да бъдат награждавани за добротата си.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • По-малко жертви на пътя или по-тлъсто обезщетение

    Ако президентът Румен Радев не беше оспорил промените в закона за бързото отчуждаване, до месец можеше да стартира разширението на околовръстното на София. Но няма, защото трябва да се чака решение на Конституционния съд. А бързото отчуждаване бе прието основно за да може да се направят скоростно и изцяло магистрала “Хемус” и още няколко важни
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.