Дългото изваждане на наргилето от кафенето

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7345653 www.24chasa.bg

Забраната на наргилетата в закрити помещения, за която се говори от година и половина, изглежда, най-после ще се случи.

Депутатите приеха на първо четене новата регулация с промяна в Закона за здравето.

След като здравните специалисти казват, че пушенето на наргиле е също толкова вредно, колкото на цигари, няма логика правилата да са различни и деца да пушат без проблеми в наргиле барове. Което всеки може да забележи, че се случва, ако се разходи из тези многобройни заведения из родината.

Още повече че има стряскащи статистики, че по пушене на наргиле сред 15-годишните България е на второ място от 42 страни.

И когато и ако депутатите приемат забраната на второ четене, следващият проблем ще е с контрола на спазването й. По същия начин, както със забраната за пушене на цигари в закрити помещения.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Мерките срещу чумата по свинете не са прекалени

    Забрана за фермерски пазари, отстрел на животни, умъртвяване на здрави прасета, дезинфекционни пунктове. Вероятно за някои тези мерки срещу африканската чума по свинете изглеждат прекалени. Но не са и причината е съвсем ясна - срещу заболяването лек няма. Единственият начин да се пресече е да се убиват животни, колкото и нехуманно да звучи.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в