Дългото изваждане на наргилето от кафенето

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7345653 www.24chasa.bg

Забраната на наргилетата в закрити помещения, за която се говори от година и половина, изглежда, най-после ще се случи.

Депутатите приеха на първо четене новата регулация с промяна в Закона за здравето.

След като здравните специалисти казват, че пушенето на наргиле е също толкова вредно, колкото на цигари, няма логика правилата да са различни и деца да пушат без проблеми в наргиле барове. Което всеки може да забележи, че се случва, ако се разходи из тези многобройни заведения из родината.

Още повече че има стряскащи статистики, че по пушене на наргиле сред 15-годишните България е на второ място от 42 страни.

И когато и ако депутатите приемат забраната на второ четене, следващият проблем ще е с контрола на спазването й. По същия начин, както със забраната за пушене на цигари в закрити помещения.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кадрите свършват, бизнесът отсега да обучава нови

    Всички блажени времена някой ден свършват. Ще ви го каже всеки, прочел (поне) няколко умни книги. Така и в туризма идва краят на хубавите дни, в които и туристите бяха бол, и кадрите, които ги обслужват, лесно се намираха. Нищо, че заплатите им бяха едно нищо и никакво. Те и затова кадрите се разбягаха,
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо