Дългото изваждане на наргилето от кафенето

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7345653 www.24chasa.bg

Забраната на наргилетата в закрити помещения, за която се говори от година и половина, изглежда, най-после ще се случи.

Депутатите приеха на първо четене новата регулация с промяна в Закона за здравето.

След като здравните специалисти казват, че пушенето на наргиле е също толкова вредно, колкото на цигари, няма логика правилата да са различни и деца да пушат без проблеми в наргиле барове. Което всеки може да забележи, че се случва, ако се разходи из тези многобройни заведения из родината.

Още повече че има стряскащи статистики, че по пушене на наргиле сред 15-годишните България е на второ място от 42 страни.

И когато и ако депутатите приемат забраната на второ четене, следващият проблем ще е с контрола на спазването й. По същия начин, както със забраната за пушене на цигари в закрити помещения.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без костинбродски афери на изборите

    Внимавайте, особено четвъртък-петък, ще ни правят нов Костинброд, предупреди премиерът Борисов. Помните ли аферата “Костинброд”? Тя гръмна в медиите на 11 май 2013 г. ден преди парламентарните избори, а прокуратурата започна разследване срещу тогавашния главен секретар на МС и настоящ транспортен министър Росен Желязков.
  • Коментар на седмицата №2: А мъжът от екипа на Кобрата не беше ли унизен от Джени Суши

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 112 хил. прочитания. Защо репортерката с нищо не показа, че целувката на Кубрат ѝ е неприятна, а дори му благодари АТЛЕТИЧЕСКАТА комисия на щата Калифорния, която се намира в Лос Анджелис, отне до 23 септември лиценза на боксьора Кубрат Пулев