От СДС чуха Дол, има смисъл от обща листа

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7353216 www.24chasa.bg

Добра новина е, че от СДС са готови да преговарят с ГЕРБ за обща листа на европейските избори.

Кои са плюсовете? Първият е, че повече десни избиратели ще отидат до урните и така разпиляването на десните гласове ще се минимализира. Вторият е, че това може да е основа за продължаване на смислените европейски политики, прокарани в сегашния Европейски парламент.

Има обаче и трети плюс, а той е много важен: ако погледнем малко по-отвисоко, ще видим, че Европа и нейните изконни ценности наистина са заплашени и от популисти, и от отявлени крайнодесни. И те намират допълнителни аргументи в ескалацията на случаите на тероризъм. Ама били самотни вълци. Самотни, но провокират още и още насилие, както и напрежение сред избиратели и храна за крайни екстремисти и политици. Точно затова смислените политици трябва да се обединяват, вместо да строят помежду си разделителни линии.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Учителят, без който не може да има знание

    Каквито и прекрасни идеи да има, за да бъде българското образование съвременно и качествено, това е мисия невъзможна без истински учители. Днес може да не работи формулата на възрожденците какви да са учителите (по много причини), но със сигурност трябва да бъде открита нова и работеща платформа. Няма да се лъжем - някой трябва да обърне
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.