Внимателно с формулите за пенсия

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7355153 www.24chasa.bg

Разбра се най-после, че нещо във формулата, по която отпускат новите пенсии, не е така, както трябва да бъде. А как да бъде - това е въпросът, за чийто отговор днес социалният министър вероятно е готов да даде специална премия. Защото е хубаво да се обещае, че нито един пенсионер няма да бъде ощетен от някакви си там модели. Но как ще стане това, все още няма избистрени и ясни правила, ако старите (сегашните нови) не вършат работа.

Работата е там, че в последните 30 години правилата как ще се изчислява пенсията се сменят, и то все така, че българските пенсионери не могат да се похвалят с добър жизнен стандарт. Да не говорим за онези, на които им лепнаха “таван”. Тези хора ще се почувстват ощетени, ако не им зачитат вноските, които са правили за пенсия през всичките си години трудов стаж. А младите пък ще разберат, че няма никакъв смисъл да заделят пари за достойни старини. Затова три пъти мислете, веднъж режете, е казал народът. И не ощетявайте възрастните и почтените.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • По-малко жертви на пътя или по-тлъсто обезщетение

    Ако президентът Румен Радев не беше оспорил промените в закона за бързото отчуждаване, до месец можеше да стартира разширението на околовръстното на София. Но няма, защото трябва да се чака решение на Конституционния съд. А бързото отчуждаване бе прието основно за да може да се направят скоростно и изцяло магистрала “Хемус” и още няколко важни
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.