Внимателно с формулите за пенсия

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7355153 www.24chasa.bg

Разбра се най-после, че нещо във формулата, по която отпускат новите пенсии, не е така, както трябва да бъде. А как да бъде - това е въпросът, за чийто отговор днес социалният министър вероятно е готов да даде специална премия. Защото е хубаво да се обещае, че нито един пенсионер няма да бъде ощетен от някакви си там модели. Но как ще стане това, все още няма избистрени и ясни правила, ако старите (сегашните нови) не вършат работа.

Работата е там, че в последните 30 години правилата как ще се изчислява пенсията се сменят, и то все така, че българските пенсионери не могат да се похвалят с добър жизнен стандарт. Да не говорим за онези, на които им лепнаха “таван”. Тези хора ще се почувстват ощетени, ако не им зачитат вноските, които са правили за пенсия през всичките си години трудов стаж. А младите пък ще разберат, че няма никакъв смисъл да заделят пари за достойни старини. Затова три пъти мислете, веднъж режете, е казал народът. И не ощетявайте възрастните и почтените.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Бързо с новите правила срещу крадците на ток

    Години наред у нас съществува парадокс - да крадеш ток, е по-изгодно, отколкото ако плащаш като съвестен абонат. “24 часа” акцентира върху него още през 2016 г., а преди десетина дни вестникът направи нова дискусия по темата. И на нея стана ясно, че вече бизнесът краде повече ток от циганите. Последният случай от София го доказва.
  • 111-ото място не е вярно!

    Идеята за подреждането на страни по свобода на медиите е абсурдна. Положението или е добро, или лошо Изчаках един ден да отминат страстите, за да кажа: класацията, която ни слага на 111-о място по свобода на медиите, е с кашкавалени крака. Балон. Имаме си проблеми в медиите, но тази класация всъщност е един от тях. Ето защо смятам така: 1.