Има ноу-хау за ало измамниците, приложете го

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7358853 www.24chasa.bg

Телефонните измамници са бич за хората не само в България, но тук жертвите им са предимно възрастни хора и заради това да се спрат подобни престъпления е задача с висока обществена значимост.

Областната дирекция на МВР във Велико Търново се похвали, че успява да разкрие 7 от 10 телефонни измами. Високо постижение, като се сравни с далеч по-малкото разкрити престъпления от този род в страната (2 от 10 престъпления). Тенденцията във Велико Търново не е за първа година, очевидно там вече има солиден опит как да се справят с телефонните измамници.

Логично е тогава този челен опит да бъде приложен и в останалите дирекции на МВР в страната. Защо във Велико Търново могат да спрат 20 опита за измами само за ден, а останалите им колеги да не могат? Могат, но трябва и повече опит, и работа на по-високи обороти. Ало измамите не трябва да се подценяват, не бива на шайка тарикати да се позволява да ограбват спестяванията на възрастните хора. Има ноу-хау, просто трябва да го приложат навсякъде.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо българските съдии обичат убийците?

    Българският съд определено обича убийците. Освен пословичната снизходителност към убийците, които правят сефте, съдиите правят нужното и вече осъдените да не търпят цялото си наказание. Вчерашният случай за освобождаването на Джок Полфрийман само доказва тази порочна любов. Прословутото снизхождение към подсъдими
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,