Има ноу-хау за ало измамниците, приложете го

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7358853 www.24chasa.bg

Телефонните измамници са бич за хората не само в България, но тук жертвите им са предимно възрастни хора и заради това да се спрат подобни престъпления е задача с висока обществена значимост.

Областната дирекция на МВР във Велико Търново се похвали, че успява да разкрие 7 от 10 телефонни измами. Високо постижение, като се сравни с далеч по-малкото разкрити престъпления от този род в страната (2 от 10 престъпления). Тенденцията във Велико Търново не е за първа година, очевидно там вече има солиден опит как да се справят с телефонните измамници.

Логично е тогава този челен опит да бъде приложен и в останалите дирекции на МВР в страната. Защо във Велико Търново могат да спрат 20 опита за измами само за ден, а останалите им колеги да не могат? Могат, но трябва и повече опит, и работа на по-високи обороти. Ало измамите не трябва да се подценяват, не бива на шайка тарикати да се позволява да ограбват спестяванията на възрастните хора. Има ноу-хау, просто трябва да го приложат навсякъде.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без костинбродски афери на изборите

    Внимавайте, особено четвъртък-петък, ще ни правят нов Костинброд, предупреди премиерът Борисов. Помните ли аферата “Костинброд”? Тя гръмна в медиите на 11 май 2013 г. ден преди парламентарните избори, а прокуратурата започна разследване срещу тогавашния главен секретар на МС и настоящ транспортен министър Росен Желязков.
  • Коментар на седмицата №2: А мъжът от екипа на Кобрата не беше ли унизен от Джени Суши

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 112 хил. прочитания. Защо репортерката с нищо не показа, че целувката на Кубрат ѝ е неприятна, а дори му благодари АТЛЕТИЧЕСКАТА комисия на щата Калифорния, която се намира в Лос Анджелис, отне до 23 септември лиценза на боксьора Кубрат Пулев