Има ноу-хау за ало измамниците, приложете го

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7358853 www.24chasa.bg

Телефонните измамници са бич за хората не само в България, но тук жертвите им са предимно възрастни хора и заради това да се спрат подобни престъпления е задача с висока обществена значимост.

Областната дирекция на МВР във Велико Търново се похвали, че успява да разкрие 7 от 10 телефонни измами. Високо постижение, като се сравни с далеч по-малкото разкрити престъпления от този род в страната (2 от 10 престъпления). Тенденцията във Велико Търново не е за първа година, очевидно там вече има солиден опит как да се справят с телефонните измамници.

Логично е тогава този челен опит да бъде приложен и в останалите дирекции на МВР в страната. Защо във Велико Търново могат да спрат 20 опита за измами само за ден, а останалите им колеги да не могат? Могат, но трябва и повече опит, и работа на по-високи обороти. Ало измамите не трябва да се подценяват, не бива на шайка тарикати да се позволява да ограбват спестяванията на възрастните хора. Има ноу-хау, просто трябва да го приложат навсякъде.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Плащай! Дори да си мъртъв по шофьорска книжка

    Казват, че по времето на социализма в предприятия с опасно производство имало следния лозунг: “Бъди нащрек! Миг невнимание и после цял живот мъртъв!” Един вид - всестранна грижа за човека. В днешните демократични времена пред КАТ оказа се можеш да си “мъртъв по шофьорска книжка”. Това правило се родее само с прословутия параграф 22 от романа на
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в