Има ноу-хау за ало измамниците, приложете го

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7358853 www.24chasa.bg

Телефонните измамници са бич за хората не само в България, но тук жертвите им са предимно възрастни хора и заради това да се спрат подобни престъпления е задача с висока обществена значимост.

Областната дирекция на МВР във Велико Търново се похвали, че успява да разкрие 7 от 10 телефонни измами. Високо постижение, като се сравни с далеч по-малкото разкрити престъпления от този род в страната (2 от 10 престъпления). Тенденцията във Велико Търново не е за първа година, очевидно там вече има солиден опит как да се справят с телефонните измамници.

Логично е тогава този челен опит да бъде приложен и в останалите дирекции на МВР в страната. Защо във Велико Търново могат да спрат 20 опита за измами само за ден, а останалите им колеги да не могат? Могат, но трябва и повече опит, и работа на по-високи обороти. Ало измамите не трябва да се подценяват, не бива на шайка тарикати да се позволява да ограбват спестяванията на възрастните хора. Има ноу-хау, просто трябва да го приложат навсякъде.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без винетка там, където се движи градският транспорт

    Без винетка там, където се движи градският транспорт

    Проблемът “докъде с винетка” се задълбочи, защото бе изгубено много време в мудни преговори между Пътната агенция и някои общини. От общините успокояваха гражданите, че няма да се иска винетка в рамките на големия град, докато една сутрин най-неочаквано крайградските селища не осъмнаха със знака за задължително платен стикер
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност