Кадрите свършват, бизнесът отсега да обучава нови

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7360778 www.24chasa.bg

Всички блажени времена някой ден свършват. Ще ви го каже всеки, прочел (поне) няколко умни книги. Така и в туризма идва краят на хубавите дни, в които и туристите бяха бол, и кадрите, които ги обслужват, лесно се намираха. Нищо, че заплатите им бяха едно нищо и никакво. Те и затова кадрите се разбягаха, та се наложи да викаме на помощ неволята от Украйна и Молдова. Обаче и на тези сладки за бизнеса времена се вижда краят.

Истината е, че идва криза с персонала - хората искат прилични и отгоре заплати, защото с работата си през лятото разчитат да изкарат чак до другия сезон.

Ясно е, че кадри няма, няма и да има в следващите години, както е тръгнало. Освен ако един ден висшистите не станат камериерки и аниматори. Затова отсега бизнесът да се заема със задачата и вместо да търси и назначава хора от близката чужбина с много компромиси за професионалните им умения, да започне сам да обучава хора. И, разбира се, да дава прилични заплати. Без второто условие няма как да привлече добри кадри.

  • Защо Кремъл иска Кирил и Методий напук на историята

    Защо Кремъл иска Кирил и Методий напук на историята

    Руснаците го прекалиха - такава беше общата реакция по повод онази изложба в Руския културен център в София, според която Кирил и Методий са “рeфoрмaтoри нa cлaвянcкaтa aзбукa, cъздaтeли нa църкoвнocлaвянcкия eзик, първи рaзпрocтрaнитeли нa грaмoтнocттa и прocвeтaтa в Руcия”. Пак по повод на азбуката президентът Путин съобщи по 24 май 2017 г