Кадрите свършват, бизнесът отсега да обучава нови

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7360778 www.24chasa.bg

Всички блажени времена някой ден свършват. Ще ви го каже всеки, прочел (поне) няколко умни книги. Така и в туризма идва краят на хубавите дни, в които и туристите бяха бол, и кадрите, които ги обслужват, лесно се намираха. Нищо, че заплатите им бяха едно нищо и никакво. Те и затова кадрите се разбягаха, та се наложи да викаме на помощ неволята от Украйна и Молдова. Обаче и на тези сладки за бизнеса времена се вижда краят.

Истината е, че идва криза с персонала - хората искат прилични и отгоре заплати, защото с работата си през лятото разчитат да изкарат чак до другия сезон.

Ясно е, че кадри няма, няма и да има в следващите години, както е тръгнало. Освен ако един ден висшистите не станат камериерки и аниматори. Затова отсега бизнесът да се заема със задачата и вместо да търси и назначава хора от близката чужбина с много компромиси за професионалните им умения, да започне сам да обучава хора. И, разбира се, да дава прилични заплати. Без второто условие няма как да привлече добри кадри.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

    Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно. Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия,
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.