Кой забрави, че кучетата се водят само на каишка

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7362848 www.24chasa.bg

Помните ли смъртта на един възрастен професор, нахапан жестоко от глутница кучета през 2012 г.? След неговата драматична история мерките за бездомните кучета и правилата за домашните любимци пак се затегнаха. Само че - както винаги, от ден до пладне. Правила има, но никой не ги спазва. От 10 кучета в парка най-много две-три да са на каишка, останалите са “щастливи”, тичат свободни навсякъде. От което пък не всички граждани са “щастливи”, но кучешкият рахат е по-важен, нали така? Е, някои от гражданите стават и потърпевши от кучешката свобода, както това се е случило и в Царската градина в събота. 

А ето какво пише в наредбите: “докато минават по разрешените за тях алеи, кучетата трябва да са водени на каишка, а по-големите породи и с намордник”. И съответно стопанинът трябва “да предотврати всяка проява на необоснована агресия на кучето - домашен любимец, и не допуска ситуации, застрашаващи живота или здравето на хора и животни”.

И така - наредби има, никой не ги спазва, ама и никой не контролира и глобява. Не са виновни кучетата, а техните стопани.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без костинбродски афери на изборите

    Внимавайте, особено четвъртък-петък, ще ни правят нов Костинброд, предупреди премиерът Борисов. Помните ли аферата “Костинброд”? Тя гръмна в медиите на 11 май 2013 г. ден преди парламентарните избори, а прокуратурата започна разследване срещу тогавашния главен секретар на МС и настоящ транспортен министър Росен Желязков.
  • Коментар на седмицата №2: А мъжът от екипа на Кобрата не беше ли унизен от Джени Суши

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 112 хил. прочитания. Защо репортерката с нищо не показа, че целувката на Кубрат ѝ е неприятна, а дори му благодари АТЛЕТИЧЕСКАТА комисия на щата Калифорния, която се намира в Лос Анджелис, отне до 23 септември лиценза на боксьора Кубрат Пулев