Има недолюбени толкова момичета*

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7374333 www.24chasa.bg
Едуард Папазян

Кубрат Пулев тепърва ще чака да види “когато гръм удари, как ехото заглъхва”. Стига, разбира се, това да не е търсен ефект за реклама в Америка

Кубрат Пулев подцени ситуацията и направи грешка, която може да има много тежки последствия.

Вероятно с подобно изречение трябва да започва всеки аналитичен материал, посветен на скандала с целувката, която българската гордост в професионалния бокс лепна на псевдорепортерката Равало, по-известна като Джени Суши.

Да, тя изглежда като порноактриса от 90-те. Да, държи се горе-долу по същия начин. Да, останала е на партито с хората на Кобрата до 5 сутринта. Да, отърква се недвусмислено в чатала на неназован мъж, а някъде отстрани е самият Кубрат, от когото според нейните думи тя би трябвало да е “съсипана и унизена”.

И въпреки това Кубрат направи грешка. Може би у него е останало нещо от онова време, което например руснаците наричат “лихие 90-ые”, когато на определена прослойка като че ли всичко беше простено.

Само че Калифорния не е Източна Европа, а 2019 г. не е през 90-те. Ситуацията се промени много - и геополитически, и по полов признак. Мачизмът, който беше издигнат в култ в края на миналия век, сега може да докара само неприятности. Ако Кобрата беше целунал мъж репортер, последствията нямаше да са толкова тежки. Е, може би в България и на Балканите това не е добра реклама, но със сигурност в Щатите едва ли щяха да го подгонят за секстормоз.

На фона на кампанията #MeToo, в която основно големи фигури от Холивуд бяха подгонени за предложения със сексуален подтекст към колежки, Кубрат Пулев привнесе свеж полъх и буквално направи изкуствено дишане на въпросния лов на вещици. Всъщност ситуацията зад океана в момента не се различава кой знае колко от така наречения маккартизъм, развихрил се в годините след Втората световна война. Само че тогава преследват кинаджии, писатели и други интелектуалци с леви убеждения, сега - мачовци с малко по-свободно поведение и леко ориенталско отношение към другия пол. Интересното е, че всички, атакуващи въпросното поведение, не отварят и дума за хилядите забрадени жени по европейските и американските улици, които очевидно са подложени на не по-малък тормоз. Но в крайна сметка “те сами са си го избрали”, а пък такива като Кобрата насила целуват очевидно нежелаещите това да се случи репортерки, станали известни с това, че лягат чисто голи на маса, а мъже си плащат, за да ядат сурова риба и варен ориз от тялото им.

Разбира се, винаги има вариант всичко около злополучната целувка да е дирижирано с цел реклама. Може да го е дирижирала “грешната Джени с големите бомби”, за да влезе в праймтайма на централните новини. Може да е шефът ѝ, защото не може да се отрече, че сега всеки разбра, че съществува и сайт vegassportsdaily.

Теоретично, макар да не ми се вярва, може да е режисирано и от мениджърите на Пулев, защото е всеизвестно, че лоша реклама няма, а и по-добре на хората в устата, отколкото в краката.

* От песента на дует “Ритон” по текст на Найден Вълчев

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Мерките срещу чумата по свинете не са прекалени

    Забрана за фермерски пазари, отстрел на животни, умъртвяване на здрави прасета, дезинфекционни пунктове. Вероятно за някои тези мерки срещу африканската чума по свинете изглеждат прекалени. Но не са и причината е съвсем ясна - срещу заболяването лек няма. Единственият начин да се пресече е да се убиват животни, колкото и нехуманно да звучи.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в