Има недолюбени толкова момичета*

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7374333 www.24chasa.bg
Едуард Папазян

Кубрат Пулев тепърва ще чака да види “когато гръм удари, как ехото заглъхва”. Стига, разбира се, това да не е търсен ефект за реклама в Америка

Кубрат Пулев подцени ситуацията и направи грешка, която може да има много тежки последствия.

Вероятно с подобно изречение трябва да започва всеки аналитичен материал, посветен на скандала с целувката, която българската гордост в професионалния бокс лепна на псевдорепортерката Равало, по-известна като Джени Суши.

Да, тя изглежда като порноактриса от 90-те. Да, държи се горе-долу по същия начин. Да, останала е на партито с хората на Кобрата до 5 сутринта. Да, отърква се недвусмислено в чатала на неназован мъж, а някъде отстрани е самият Кубрат, от когото според нейните думи тя би трябвало да е “съсипана и унизена”.

И въпреки това Кубрат направи грешка. Може би у него е останало нещо от онова време, което например руснаците наричат “лихие 90-ые”, когато на определена прослойка като че ли всичко беше простено.

Само че Калифорния не е Източна Европа, а 2019 г. не е през 90-те. Ситуацията се промени много - и геополитически, и по полов признак. Мачизмът, който беше издигнат в култ в края на миналия век, сега може да докара само неприятности. Ако Кобрата беше целунал мъж репортер, последствията нямаше да са толкова тежки. Е, може би в България и на Балканите това не е добра реклама, но със сигурност в Щатите едва ли щяха да го подгонят за секстормоз.

На фона на кампанията #MeToo, в която основно големи фигури от Холивуд бяха подгонени за предложения със сексуален подтекст към колежки, Кубрат Пулев привнесе свеж полъх и буквално направи изкуствено дишане на въпросния лов на вещици. Всъщност ситуацията зад океана в момента не се различава кой знае колко от така наречения маккартизъм, развихрил се в годините след Втората световна война. Само че тогава преследват кинаджии, писатели и други интелектуалци с леви убеждения, сега - мачовци с малко по-свободно поведение и леко ориенталско отношение към другия пол. Интересното е, че всички, атакуващи въпросното поведение, не отварят и дума за хилядите забрадени жени по европейските и американските улици, които очевидно са подложени на не по-малък тормоз. Но в крайна сметка “те сами са си го избрали”, а пък такива като Кобрата насила целуват очевидно нежелаещите това да се случи репортерки, станали известни с това, че лягат чисто голи на маса, а мъже си плащат, за да ядат сурова риба и варен ориз от тялото им.

Разбира се, винаги има вариант всичко около злополучната целувка да е дирижирано с цел реклама. Може да го е дирижирала “грешната Джени с големите бомби”, за да влезе в праймтайма на централните новини. Може да е шефът ѝ, защото не може да се отрече, че сега всеки разбра, че съществува и сайт vegassportsdaily.

Теоретично, макар да не ми се вярва, може да е режисирано и от мениджърите на Пулев, защото е всеизвестно, че лоша реклама няма, а и по-добре на хората в устата, отколкото в краката.

* От песента на дует “Ритон” по текст на Найден Вълчев

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защита на Магурата - ето как!

    Гръмналият скандал с надписа “Ради, Павчо, 2019, Антов” близо до праисторическите скални рисунки в Магурата само напомня, че трябват спешни и адекватни мерки за опазването на пещерата. Нямало повредени рисунки, успокояват ни факторите от Белоградчик, които носят отговорност. Добре, но въобще няма място за каквато и да било дискусия - никой не
  • Коментар на седмицата №2: А мъжът от екипа на Кобрата не беше ли унизен от Джени Суши

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 112 хил. прочитания. Защо репортерката с нищо не показа, че целувката на Кубрат ѝ е неприятна, а дори му благодари АТЛЕТИЧЕСКАТА комисия на щата Калифорния, която се намира в Лос Анджелис, отне до 23 септември лиценза на боксьора Кубрат Пулев