СДС излязоха най-умни измежду умните и красивите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7375183 www.24chasa.bg

Борбата на т.нар. десни е кого обича повече Konrad Adenauer Stiftung, а не спасяването на Европа

Александър Йорданов  зае избираемото 6-о място в листата на ГЕРБ и вероятно ще стане евродепутат. Противно на реалната електорална тежест на партията му, която при самостоятелно явяване едва ли би се класирала. СДС се оказаха най-умни от умните и успяха да монетаризират славата на марката с избираемо място в листите на ГЕРБ.

Не знам защо на ГЕРБ им е толкова важно това обединение на формата ЕНП - всички български членове на Европейската народна партия да бъдат в една листа, но то е факт. Всички останали народняшки партии у нас кой знае защо виждат като свой най-голям враг не БСП, не ДПС, а именно ГЕРБ. Доколкото мога да схвана, конфликтът е заради западната любов.

Всъщност цялата мотивация на т. нар. български десни a.k.a. умни и красиви е кого обича повече Меркел или Konrad Adenauer Stiftung. Което е печално развитие на “синята идея”. Дъртите парчета като мен все още помнят енергията, която имаше през 1990-а, и как бавно и систематично бе попиляна.

Писмото на Жозеф Доул, което насърчаваше това обединение, бе съвсем категорично, но т.нар. десни го възприеха съвсем обратно и започнаха едно късно люспене, в което няма никакъв смисъл.

Петър Москов, човек, който ми е много симпатичен, обяви създаването на нова формация КОД, издигайки т.нар. консервативни тези. (Това между другото е основата на съвременната кремълска идеология.) Също странно действие, защото тая консервативна идеология е припозната от Корнелия Нинова заради нейната борба със Сергей Станишев.

Светослав Малинов, единственият евродепутат от ДСБ, не се яви на важното гласуване за отлагане на т.нар. пакет “Макрон” и се нареди до Николай Бареков и Неджми Али, което го направи неприемлив за водач на листата на ДСБ. Там изведнъж се появи готовият за всичко Радан Кънев. Малинов оправдаваше отсъствието си с неслучило се самолетно закъснение. Изобщо щеше да е смешно, ако не беше тъжно.

Никой не говори за свобода и предприемчивост, а се правят някакви мушингии, които никак не отиват на наследниците на Великата промяна, която започна през 1990 година. Всъщност ГЕРБ отдавна успя да създаде представа, че те са истинското СДС, и опитите да се компрометира този образ, освен че са безплодни, са и смешни. Все пак на тези избори става дума за спасяването на проекта “Европейски съюз” от агентите на “Лубянка”. Това не е преувеличено и наистина е важно за живота на всички нас.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Охранител или психопат счупи ръка на онкоболен

    Охранител счупи ръката на болен от рак мъж, защото влязъл в банков клон с маска на лицето, която му била препоръчана от лекар, за да го пази от зарази. Никакви оправдания не могат да оневинят самозабравилия се охранител за тази гадна постъпка. Вместо да се подложи на животоспасяваща операция, пострадалият трябваше да си оперира ръката.
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.