СДС излязоха най-умни измежду умните и красивите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7375183 www.24chasa.bg

Борбата на т.нар. десни е кого обича повече Konrad Adenauer Stiftung, а не спасяването на Европа

Александър Йорданов  зае избираемото 6-о място в листата на ГЕРБ и вероятно ще стане евродепутат. Противно на реалната електорална тежест на партията му, която при самостоятелно явяване едва ли би се класирала. СДС се оказаха най-умни от умните и успяха да монетаризират славата на марката с избираемо място в листите на ГЕРБ.

Не знам защо на ГЕРБ им е толкова важно това обединение на формата ЕНП - всички български членове на Европейската народна партия да бъдат в една листа, но то е факт. Всички останали народняшки партии у нас кой знае защо виждат като свой най-голям враг не БСП, не ДПС, а именно ГЕРБ. Доколкото мога да схвана, конфликтът е заради западната любов.

Всъщност цялата мотивация на т. нар. български десни a.k.a. умни и красиви е кого обича повече Меркел или Konrad Adenauer Stiftung. Което е печално развитие на “синята идея”. Дъртите парчета като мен все още помнят енергията, която имаше през 1990-а, и как бавно и систематично бе попиляна.

Писмото на Жозеф Доул, което насърчаваше това обединение, бе съвсем категорично, но т.нар. десни го възприеха съвсем обратно и започнаха едно късно люспене, в което няма никакъв смисъл.

Петър Москов, човек, който ми е много симпатичен, обяви създаването на нова формация КОД, издигайки т.нар. консервативни тези. (Това между другото е основата на съвременната кремълска идеология.) Също странно действие, защото тая консервативна идеология е припозната от Корнелия Нинова заради нейната борба със Сергей Станишев.

Светослав Малинов, единственият евродепутат от ДСБ, не се яви на важното гласуване за отлагане на т.нар. пакет “Макрон” и се нареди до Николай Бареков и Неджми Али, което го направи неприемлив за водач на листата на ДСБ. Там изведнъж се появи готовият за всичко Радан Кънев. Малинов оправдаваше отсъствието си с неслучило се самолетно закъснение. Изобщо щеше да е смешно, ако не беше тъжно.

Никой не говори за свобода и предприемчивост, а се правят някакви мушингии, които никак не отиват на наследниците на Великата промяна, която започна през 1990 година. Всъщност ГЕРБ отдавна успя да създаде представа, че те са истинското СДС, и опитите да се компрометира този образ, освен че са безплодни, са и смешни. Все пак на тези избори става дума за спасяването на проекта “Европейски съюз” от агентите на “Лубянка”. Това не е преувеличено и наистина е важно за живота на всички нас.

  • Не боли да цитираш истинската новина, срамно е да разпространяваш фалшива

    Не боли да цитираш истинската новина, срамно е да разпространяваш фалшива

    На фаталния 13 януари получихме поредно потвърждение защо България продължава да е символ на медийна несвобода. Очевидно причината не е само във властта, но и в самите медии. “24 часа” успя да научи пръв новината на деня, а именно, че председателят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров има намерение да се оттегли от поста от 1 март
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо