Опасните кучета - под строг контрол и чести проверки

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7394437 www.24chasa.bg

Само не казвайте, че има изненадани от жестокото нападение на ротвайлери над деца и възрастен мъж. Всеки ден може да се видят кучета от опасни породи да се движат из градинки и улици на големите градове.

В 99% от случаите са без намордник, а поне в 50% - са и без каишка. Ей така, тичат си на воля, а хората наоколо трябва да се пазят, да се оглеждат боязливо дали няма да са следващите нападнати.

Ако някой е видял инспектор да глобява стопанин на куче, че го е пуснал без каишка - нека се обади за това чудо в “24 часа”. Преди две години куче нахапа дете в парка “Заимов”, а сега там кучета направо са го превзели. Да не говорим за мръсотията, която оставят. Излишен е въпросът това ли е цивилизованото отношение и към хората, и към животните. Но не, това били домашните любимци! А за хората и тяхната сигурност кой да помисли?

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Благодарим за доверието, ще се стараем!

    Онзиден прессекретарят на президента Румен Радев изпрати остро писмо, наречено опровержение, което уж иска да опровергае нещо, но вместо това дава съвети какво трябва да прави в. “24 часа”, какво да пита и кого да критикува. Всъщност това е оценка за работата ни, защото произтича от институцията на държавния глава, който чете много вестници.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в