Опасните кучета - под строг контрол и чести проверки

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7394437 www.24chasa.bg

Само не казвайте, че има изненадани от жестокото нападение на ротвайлери над деца и възрастен мъж. Всеки ден може да се видят кучета от опасни породи да се движат из градинки и улици на големите градове.

В 99% от случаите са без намордник, а поне в 50% - са и без каишка. Ей така, тичат си на воля, а хората наоколо трябва да се пазят, да се оглеждат боязливо дали няма да са следващите нападнати.

Ако някой е видял инспектор да глобява стопанин на куче, че го е пуснал без каишка - нека се обади за това чудо в “24 часа”. Преди две години куче нахапа дете в парка “Заимов”, а сега там кучета направо са го превзели. Да не говорим за мръсотията, която оставят. Излишен е въпросът това ли е цивилизованото отношение и към хората, и към животните. Но не, това били домашните любимци! А за хората и тяхната сигурност кой да помисли?

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Как децата ни да станат добри хора

    Този въпрос - как децата ни да станат добри хора, вероятно е сред най-трудните. И за родителите, и за учителите, и за обществото. И съвсем не са празни приказки усилията в тази посока. Затова е и съвсем естествено най-после българското училище да се обърне отново към възпитанието на качества и ценности, с които едно дете може да стане добър човек.
  • 111-ото място не е вярно!

    Идеята за подреждането на страни по свобода на медиите е абсурдна. Положението или е добро, или лошо Изчаках един ден да отминат страстите, за да кажа: класацията, която ни слага на 111-о място по свобода на медиите, е с кашкавалени крака. Балон. Имаме си проблеми в медиите, но тази класация всъщност е един от тях. Ето защо смятам така: 1.