Опасните кучета - под строг контрол и чести проверки

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7394437 www.24chasa.bg

Само не казвайте, че има изненадани от жестокото нападение на ротвайлери над деца и възрастен мъж. Всеки ден може да се видят кучета от опасни породи да се движат из градинки и улици на големите градове.

В 99% от случаите са без намордник, а поне в 50% - са и без каишка. Ей така, тичат си на воля, а хората наоколо трябва да се пазят, да се оглеждат боязливо дали няма да са следващите нападнати.

Ако някой е видял инспектор да глобява стопанин на куче, че го е пуснал без каишка - нека се обади за това чудо в “24 часа”. Преди две години куче нахапа дете в парка “Заимов”, а сега там кучета направо са го превзели. Да не говорим за мръсотията, която оставят. Излишен е въпросът това ли е цивилизованото отношение и към хората, и към животните. Но не, това били домашните любимци! А за хората и тяхната сигурност кой да помисли?

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Инцидентът с Джамбазки - пълно разследване

    Инцидентът с Джамбазки - пълно разследване

    Инцидентът с Ангел Джамбазки - евродепутата, който бе заловен да кара кола след употреба на алкохол, трябва да бъде разследван докрай и във всички аспекти. Българският закон забранява да се кара след употреба на алкохол изобщо. Ако си такава важна фигура като евродепутат, не бива да си го позволяваш при никакви обстоятелства
  • Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Какво ни казват тазгодишните резултати от тестовете PISA НИКОГА НЕ СЪМ крил, че много харесвам работата на министъра на образованието Красимир Вълчев. Смятам, че той е много фокусиран и полезен човек. Вероятно сега върху него ще се нахвърлят заради лошите резултати в тестовете PISA. Искам да кажа, че усилията на Вълчев са напълно в правилна посока