Надеждата е в младите, важно е да останат тук

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7398472 www.24chasa.bg

Тая драма с демографския срив се развява не от днес и не от вчера. Да, България е сравнително малка страна и всяко изтичане на българска кръв в чужбина веднага се отразява, дава и повод за мрачни прогнози. Вярно е, че ставаме по-малко.

Нищо обаче не е загубено, докато има млади българи, които да раждат и отглеждат деца. Е, в последните 20-30 години все повече народ се изнася в чужбина - едни, за да учат (част от тях се връщат), други отиват за сезонна работа и пак си идват, трети заминават завинаги, раждат децата си някъде по Белия свят. И когато се върнат при баба и дядо, то е за кратко, колкото да научат няколко думи на български.

Надеждата е в младите - да имат такива условия, че да им е драго да живеят тук, в България, тук да работят, да раждат и отглеждат деца. И със сигурност ще го направят, когато доходите им станат достатъчно стабилни, за да живеят с един приличен стандарт. Не е невъзможно.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

    Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно. Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия,
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.