Огледайте местата с много катастрофи, обезопасете ги

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7403164 www.24chasa.bg

След тежката катастрофа с колата, управлявана от Лютви Местан, в която загина 6-месечно бебе, което е било в другата кола, партийният лидер е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост.

Факт е, че колата на Местан е излизала от път без предимство, където е имало знак “Стоп”. Разследващите вероятно ще установят сравнително лесно какво точно е довело до тежкия сблъсък.

Факт е също, че шофьори наричат пътя от Кърджали до ГКПП Маказа коварен. И за последните години там убитите са поне 10. Някои припомнят пътния участък в района на свищовското село Горна Студена, където катастрофа погуби четирима футболисти от Павликени.

Изобщо пътните служби трябва да направят анализ на участъците, където има концентрация на катастрофи. Има десетки начини организацията на движението да се промени така, че да се намалят до минимум предпоставките за инциденти на пътя. Което с нищо не намалява отговорността на шофьорите да спазват правилата и да си отварят очите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • 50 загинали на пътя за 20 дни. Намалете скоростта!

    50 загинали на пътя за 20 дни. Намалете скоростта!

    5-има души, сред които две малки деца, загинаха при зверска катастрофа на пътя Варна - София вчера след челен удар. Само преди седмица 6-има загинаха в друга страшна катастрофа до Казанлък също след челен сблъсък. С тях всички черната статистика за 20-те дни на октомври набъбва до 50 души. Не е за вярване
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,