Огледайте местата с много катастрофи, обезопасете ги

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7403164 www.24chasa.bg

След тежката катастрофа с колата, управлявана от Лютви Местан, в която загина 6-месечно бебе, което е било в другата кола, партийният лидер е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост.

Факт е, че колата на Местан е излизала от път без предимство, където е имало знак “Стоп”. Разследващите вероятно ще установят сравнително лесно какво точно е довело до тежкия сблъсък.

Факт е също, че шофьори наричат пътя от Кърджали до ГКПП Маказа коварен. И за последните години там убитите са поне 10. Някои припомнят пътния участък в района на свищовското село Горна Студена, където катастрофа погуби четирима футболисти от Павликени.

Изобщо пътните служби трябва да направят анализ на участъците, където има концентрация на катастрофи. Има десетки начини организацията на движението да се промени така, че да се намалят до минимум предпоставките за инциденти на пътя. Което с нищо не намалява отговорността на шофьорите да спазват правилата и да си отварят очите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Спирайте коли, но само ако цапат много

    Надали има някой, който да смята, че идеите, залегнали в стратегията за чист въздух, няма да предизвикат силни дебати. Особено предвидените забрани за внос на стари дизелови автомобили и ограниченията за движението им в градовете. Защото всяка забрана води до обществено недоволство. А в държава с не особено висок стандарт на живот,
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в