Огледайте местата с много катастрофи, обезопасете ги

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7403164 www.24chasa.bg

След тежката катастрофа с колата, управлявана от Лютви Местан, в която загина 6-месечно бебе, което е било в другата кола, партийният лидер е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост.

Факт е, че колата на Местан е излизала от път без предимство, където е имало знак “Стоп”. Разследващите вероятно ще установят сравнително лесно какво точно е довело до тежкия сблъсък.

Факт е също, че шофьори наричат пътя от Кърджали до ГКПП Маказа коварен. И за последните години там убитите са поне 10. Някои припомнят пътния участък в района на свищовското село Горна Студена, където катастрофа погуби четирима футболисти от Павликени.

Изобщо пътните служби трябва да направят анализ на участъците, където има концентрация на катастрофи. Има десетки начини организацията на движението да се промени така, че да се намалят до минимум предпоставките за инциденти на пътя. Което с нищо не намалява отговорността на шофьорите да спазват правилата и да си отварят очите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Как децата ни да станат добри хора

    Този въпрос - как децата ни да станат добри хора, вероятно е сред най-трудните. И за родителите, и за учителите, и за обществото. И съвсем не са празни приказки усилията в тази посока. Затова е и съвсем естествено най-после българското училище да се обърне отново към възпитанието на качества и ценности, с които едно дете може да стане добър човек.
  • 111-ото място не е вярно!

    Идеята за подреждането на страни по свобода на медиите е абсурдна. Положението или е добро, или лошо Изчаках един ден да отминат страстите, за да кажа: класацията, която ни слага на 111-о място по свобода на медиите, е с кашкавалени крака. Балон. Имаме си проблеми в медиите, но тази класация всъщност е един от тях. Ето защо смятам така: 1.