ЕС да затвори и вратичките за двойния стандарт

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7407538 www.24chasa.bg

Да, първият т.нар. пробив в битката с двойните стандарти може да влезе в графата с добрите новини. Европарламентът заставя производителите да не допускат значителни разлики в съставките и характеристиките на стоките от една и съща марка, които са за Западна и Източна Европа.

Но точно с думата “значителни” някой е решил да приложи евтиния номер на китайката, който, разбира се, ще излезе през носа на източноевропейците. Първо, хайде да видим кой и как ще претегля колко “значителна” е разликата между стоките за Запада и тези за Изтока. 5 или 10 грама разлика в какаото на шоколада например значителна разлика ли ще са, или не?

Явно на Брюксел не му стиска да каже на големите хранителни концерни: Еднакви стоки и за Запада, и за Изтока, и точка! Не му стиска, ама идват избори за европейски депутати и гражданите съвсем няма да са доволни от подобни “значително” половинчати решения. Или да пазят всички потребители, или хич да не се хвалят с постижения.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

    Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно. Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия,
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.