ЕС да затвори и вратичките за двойния стандарт

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7407538 www.24chasa.bg

Да, първият т.нар. пробив в битката с двойните стандарти може да влезе в графата с добрите новини. Европарламентът заставя производителите да не допускат значителни разлики в съставките и характеристиките на стоките от една и съща марка, които са за Западна и Източна Европа.

Но точно с думата “значителни” някой е решил да приложи евтиния номер на китайката, който, разбира се, ще излезе през носа на източноевропейците. Първо, хайде да видим кой и как ще претегля колко “значителна” е разликата между стоките за Запада и тези за Изтока. 5 или 10 грама разлика в какаото на шоколада например значителна разлика ли ще са, или не?

Явно на Брюксел не му стиска да каже на големите хранителни концерни: Еднакви стоки и за Запада, и за Изтока, и точка! Не му стиска, ама идват избори за европейски депутати и гражданите съвсем няма да са доволни от подобни “значително” половинчати решения. Или да пазят всички потребители, или хич да не се хвалят с постижения.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • НАП да пише на 4 милиона българи, и то по-бързо

    Поне 4 милиона българи са били засегнати от хакерската атака на НАП според информациите в медиите. Очаква се да бъде предоставена платформа, чрез която всеки може да провери дали е потърпевш и какви точно негови лични данни са изтекли от масивите на данъчните. Предстоят много проверки кой, как и колко е виновен за тази ситуация.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в