ЕС да затвори и вратичките за двойния стандарт

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7407538 www.24chasa.bg

Да, първият т.нар. пробив в битката с двойните стандарти може да влезе в графата с добрите новини. Европарламентът заставя производителите да не допускат значителни разлики в съставките и характеристиките на стоките от една и съща марка, които са за Западна и Източна Европа.

Но точно с думата “значителни” някой е решил да приложи евтиния номер на китайката, който, разбира се, ще излезе през носа на източноевропейците. Първо, хайде да видим кой и как ще претегля колко “значителна” е разликата между стоките за Запада и тези за Изтока. 5 или 10 грама разлика в какаото на шоколада например значителна разлика ли ще са, или не?

Явно на Брюксел не му стиска да каже на големите хранителни концерни: Еднакви стоки и за Запада, и за Изтока, и точка! Не му стиска, ама идват избори за европейски депутати и гражданите съвсем няма да са доволни от подобни “значително” половинчати решения. Или да пазят всички потребители, или хич да не се хвалят с постижения.

  • Лекарите, които всеки ден правят добрини

    Лекарите, които всеки ден правят добрини

    Светът може да бъде прекрасен, когато има хора като младия лекар от болницата в Пазарджик, който с бърза реакция успя да спаси припаднала жена. Вярна ще се окаже максимата, че успели в живота са хората, които знаят как да открият радостта и да я предадат на другите. А какво по-радостно и изпълващо с удовлетворение от това да си спасил човешки
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга