Срам за баретата с откупа, но има ли и други в схемата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7411665 www.24chasa.bg

В най-скоро време зевзеците ще родят поредния афоризъм на нашето време, който ще гласи нещо от рода: “Ако ви откраднат джипа, за нищо на света недейте да звъните на позната барета”. Най-малкото защото ще ви поиска откуп, а отгоре на всичкото няма и да ви върнат откраднатата кола.

Вярно, че във времената на мутрите ченгета и престъпници вършееха рамо до рамо, включително и с откраднатите коли. Мутрите крадяха, а ченгетата им правеха заслон, дори сами искаха откупите и после се отчитаха на бандитите. Дори хората се плашеха еднакво и от мутрите, и от ченгетата, защото не знаеха на какво ще налетят.

Но времената се промениха, а явно някои ченгета не са съвсем разбрали накъде духа вятърът. Жалко, много жалко за хората, на които разчитаме да ни пазят от престъпници. И голям срам за баретата! Но въпросът е дали има и други под пагон, които са в комбина със заловената барета. Да разровят схемата докрай. И да не ги връщат обратно на работа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Срамно е ЕС да дава само 200 млн. евро за лек срещу коронавируса

    Срамно е ЕС да дава само 200 млн. евро за лек срещу коронавируса

    Срамно е, че ЕС отделя само 200 млн. евро за борба с коронавируса. За какви ли не глупости се харчат милиарди. Случващото се в Италия показва, че никой не е застрахован. В Милано не ядат прилепи, а паста, но там заразата се разпространи мълниеносно, което идва да покаже, че това е нещо много страшно и огромният ресурс - научен, финансов
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност