Срам за баретата с откупа, но има ли и други в схемата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7411665 www.24chasa.bg

В най-скоро време зевзеците ще родят поредния афоризъм на нашето време, който ще гласи нещо от рода: “Ако ви откраднат джипа, за нищо на света недейте да звъните на позната барета”. Най-малкото защото ще ви поиска откуп, а отгоре на всичкото няма и да ви върнат откраднатата кола.

Вярно, че във времената на мутрите ченгета и престъпници вършееха рамо до рамо, включително и с откраднатите коли. Мутрите крадяха, а ченгетата им правеха заслон, дори сами искаха откупите и после се отчитаха на бандитите. Дори хората се плашеха еднакво и от мутрите, и от ченгетата, защото не знаеха на какво ще налетят.

Но времената се промениха, а явно някои ченгета не са съвсем разбрали накъде духа вятърът. Жалко, много жалко за хората, на които разчитаме да ни пазят от престъпници. И голям срам за баретата! Но въпросът е дали има и други под пагон, които са в комбина със заловената барета. Да разровят схемата докрай. И да не ги връщат обратно на работа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • НАП да пише на 4 милиона българи, и то по-бързо

    Поне 4 милиона българи са били засегнати от хакерската атака на НАП според информациите в медиите. Очаква се да бъде предоставена платформа, чрез която всеки може да провери дали е потърпевш и какви точно негови лични данни са изтекли от масивите на данъчните. Предстоят много проверки кой, как и колко е виновен за тази ситуация.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в