Срам за баретата с откупа, но има ли и други в схемата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7411665 www.24chasa.bg

В най-скоро време зевзеците ще родят поредния афоризъм на нашето време, който ще гласи нещо от рода: “Ако ви откраднат джипа, за нищо на света недейте да звъните на позната барета”. Най-малкото защото ще ви поиска откуп, а отгоре на всичкото няма и да ви върнат откраднатата кола.

Вярно, че във времената на мутрите ченгета и престъпници вършееха рамо до рамо, включително и с откраднатите коли. Мутрите крадяха, а ченгетата им правеха заслон, дори сами искаха откупите и после се отчитаха на бандитите. Дори хората се плашеха еднакво и от мутрите, и от ченгетата, защото не знаеха на какво ще налетят.

Но времената се промениха, а явно някои ченгета не са съвсем разбрали накъде духа вятърът. Жалко, много жалко за хората, на които разчитаме да ни пазят от престъпници. И голям срам за баретата! Но въпросът е дали има и други под пагон, които са в комбина със заловената барета. Да разровят схемата докрай. И да не ги връщат обратно на работа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • “Тайният клиент” да е таен наистина

    Хубава е идеята чрез “таен клиент” да се проверява работата на държавната администрация. Всички сме висели пред гишета, всички сме ругали за загубено време пред тях, всички сме патили от забавени документи, грубост и безхаберие на служители в нея. Затова сега като манна небесна идва новината, че се пишат сценарии как тайни клиенти да ловят мудния
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,