Срам за баретата с откупа, но има ли и други в схемата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7411665 www.24chasa.bg

В най-скоро време зевзеците ще родят поредния афоризъм на нашето време, който ще гласи нещо от рода: “Ако ви откраднат джипа, за нищо на света недейте да звъните на позната барета”. Най-малкото защото ще ви поиска откуп, а отгоре на всичкото няма и да ви върнат откраднатата кола.

Вярно, че във времената на мутрите ченгета и престъпници вършееха рамо до рамо, включително и с откраднатите коли. Мутрите крадяха, а ченгетата им правеха заслон, дори сами искаха откупите и после се отчитаха на бандитите. Дори хората се плашеха еднакво и от мутрите, и от ченгетата, защото не знаеха на какво ще налетят.

Но времената се промениха, а явно някои ченгета не са съвсем разбрали накъде духа вятърът. Жалко, много жалко за хората, на които разчитаме да ни пазят от престъпници. И голям срам за баретата! Но въпросът е дали има и други под пагон, които са в комбина със заловената барета. Да разровят схемата докрай. И да не ги връщат обратно на работа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

    Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно. Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия,
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.