Бързо с новите правила срещу крадците на ток

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7413753 www.24chasa.bg

Години наред у нас съществува парадокс - да крадеш ток, е по-изгодно, отколкото ако плащаш като съвестен абонат. “24 часа” акцентира върху него още през 2016 г., а преди десетина дни вестникът направи нова дискусия по темата. И на нея стана ясно, че вече бизнесът краде повече ток от циганите. Последният случай от София го доказва.

Но и досега парадоксът не е поправен. А причините са чиновнически - КЕВР въведе едни правила, съдът ги отмени, регулаторът изработи нови, но все още не са в сила, защото се обсъждат.

А е нужно час по-скоро да се приемат и след това да се направят бързо няколко стъпки - да се повиши цената на крадения ток, да се прецизира наказателното законодателство, да се увеличи ефективността на контрола над търговията с черни и цветни метали. Иначе ще се окаже, че 7 милиона потребители чинно плащат, защото са коректни, а няколко хиляди хитреци продължават все така да минават метър.

  • Без прошка за биячите на баба Наска и техните събратя

    Без прошка за биячите на баба Наска и техните събратя

    Трима дребни бандитчета тормозят цяло пловдивско село, докато най-после ги заловиха. Такива като тях има в почти всяко село - всички ги знаят, но им треперят и се молят да не дойдат и в тяхната къща. Хората не мигват по цели нощи от страх. Вършеят си такива като биячите на баба Наска и техните събратя и живот си живеят - всички те в повечето
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга