Бързо с новите правила срещу крадците на ток

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7413753 www.24chasa.bg

Години наред у нас съществува парадокс - да крадеш ток, е по-изгодно, отколкото ако плащаш като съвестен абонат. “24 часа” акцентира върху него още през 2016 г., а преди десетина дни вестникът направи нова дискусия по темата. И на нея стана ясно, че вече бизнесът краде повече ток от циганите. Последният случай от София го доказва.

Но и досега парадоксът не е поправен. А причините са чиновнически - КЕВР въведе едни правила, съдът ги отмени, регулаторът изработи нови, но все още не са в сила, защото се обсъждат.

А е нужно час по-скоро да се приемат и след това да се направят бързо няколко стъпки - да се повиши цената на крадения ток, да се прецизира наказателното законодателство, да се увеличи ефективността на контрола над търговията с черни и цветни метали. Иначе ще се окаже, че 7 милиона потребители чинно плащат, защото са коректни, а няколко хиляди хитреци продължават все така да минават метър.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

    Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно. Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия,
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.