Крадеш, просиш, но един ден алчността излиза във фейсбук

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7415932 www.24chasa.bg

Може да се спори дали просяците от видинското село Дреновец се издадоха от глупост, или пък толкова са си повярвали, че са недосегаеми, та дръзко са демонстрирали имането си във фейсбук.

Но да къпеш новичкия си мерцедес с шампанско и да си пожелаваш “още много хиляди крони”, си е наглост отвсякъде. Явно не ти пука, че един ден някой ще те попита откъде са парите, с които си вдигнал палат в бедното видинско село.

Но каквато и да е нишката, довела до залавянето на нашенските просяци в Швеция, този случай показва нещо много съществено: в повечето случаи алчността избива като сигнално червено петно на челото. Ето точно това трябва да се вземе на въоръжение от данъчни и прокурори. Тяхна работа е да зададат един-единствен въпрос на всеки, който демонстрира богатство: откъде са парите, с които са вдигнати палатите, с какво са купени луксозните коли, обилно поливани с шампанско, плащани ли са данъци за тези доходи. Тогава много лесно ще се разплита мрежата на всякакъв вид престъпност.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • НАП да пише на 4 милиона българи, и то по-бързо

    Поне 4 милиона българи са били засегнати от хакерската атака на НАП според информациите в медиите. Очаква се да бъде предоставена платформа, чрез която всеки може да провери дали е потърпевш и какви точно негови лични данни са изтекли от масивите на данъчните. Предстоят много проверки кой, как и колко е виновен за тази ситуация.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в