Крадеш, просиш, но един ден алчността излиза във фейсбук

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7415932 www.24chasa.bg

Може да се спори дали просяците от видинското село Дреновец се издадоха от глупост, или пък толкова са си повярвали, че са недосегаеми, та дръзко са демонстрирали имането си във фейсбук.

Но да къпеш новичкия си мерцедес с шампанско и да си пожелаваш “още много хиляди крони”, си е наглост отвсякъде. Явно не ти пука, че един ден някой ще те попита откъде са парите, с които си вдигнал палат в бедното видинско село.

Но каквато и да е нишката, довела до залавянето на нашенските просяци в Швеция, този случай показва нещо много съществено: в повечето случаи алчността избива като сигнално червено петно на челото. Ето точно това трябва да се вземе на въоръжение от данъчни и прокурори. Тяхна работа е да зададат един-единствен въпрос на всеки, който демонстрира богатство: откъде са парите, с които са вдигнати палатите, с какво са купени луксозните коли, обилно поливани с шампанско, плащани ли са данъци за тези доходи. Тогава много лесно ще се разплита мрежата на всякакъв вид престъпност.

  • Чудо по време на пандемия - 2 пъти по-малко болнични

    Чудо по време на пандемия - 2 пъти по-малко болнични

    Изненадващ плюс изскочи от статистиката на НОИ покрай пандемията с коронавируса - оказва се, че болничните в трите най-критични месеца - март, април и май, са били два пъти по-малко от обичайното. Единият фактор е ясен - драстично по-малко са болничните за майки, които гледат болни деца вкъщи, защото децата не ходеха на училище и градина