Крадеш, просиш, но един ден алчността излиза във фейсбук

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7415932 www.24chasa.bg

Може да се спори дали просяците от видинското село Дреновец се издадоха от глупост, или пък толкова са си повярвали, че са недосегаеми, та дръзко са демонстрирали имането си във фейсбук.

Но да къпеш новичкия си мерцедес с шампанско и да си пожелаваш “още много хиляди крони”, си е наглост отвсякъде. Явно не ти пука, че един ден някой ще те попита откъде са парите, с които си вдигнал палат в бедното видинско село.

Но каквато и да е нишката, довела до залавянето на нашенските просяци в Швеция, този случай показва нещо много съществено: в повечето случаи алчността избива като сигнално червено петно на челото. Ето точно това трябва да се вземе на въоръжение от данъчни и прокурори. Тяхна работа е да зададат един-единствен въпрос на всеки, който демонстрира богатство: откъде са парите, с които са вдигнати палатите, с какво са купени луксозните коли, обилно поливани с шампанско, плащани ли са данъци за тези доходи. Тогава много лесно ще се разплита мрежата на всякакъв вид престъпност.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

    Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно. Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия,
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.