Защо трябва да вземат книжката на Местан

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7419923 www.24chasa.bg

Заради трагичния инцидент, при който загина шестмесечно бебе, лидерът на ДОСТ остана без книжка. Както и при наложената му парична гаранция, така и със свидетелството за правоуправление се наложи съдът да се произнася по два пъти.

При това стечение на обстоятелствата обаче се изясни, че Местан си е обикновен рецидивист нарушител на пътните правила. 15 глоби за превишена скорост през последните 6 г. никак не са малко. През това време 2 г. е бил лидер на ДПС, а също и депутат. Логично е да се очаква, че при такива високи обществени позиции политикът ще демонстрира поведение за пример, включително и когато е бил зад волана.

Вместо това той си е нарушавал правилата, без да се смути от наложените му глоби. Което е достатъчен аргумент да му бъде отнета книжката, след като има разследване на тежкия пътен инцидент край Кърджали.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Мерките срещу чумата по свинете не са прекалени

    Забрана за фермерски пазари, отстрел на животни, умъртвяване на здрави прасета, дезинфекционни пунктове. Вероятно за някои тези мерки срещу африканската чума по свинете изглеждат прекалени. Но не са и причината е съвсем ясна - срещу заболяването лек няма. Единственият начин да се пресече е да се убиват животни, колкото и нехуманно да звучи.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в