Таксите за блока трябва да се плащат

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7423226 www.24chasa.bg

Да не плащат таксите за блока, да отказват вноските за ремонта на покрива или на асансьора - всичко това е част от сивото съжителство в големите жилищни кооперации.

Едни собственици плащат, пазят чистота, грижат се за двора и зелените площи, чистят снега, други цапат и не им пука в каква среда живеят и те, и децата им. Стига се в немалко случаи до влошаване на съседските отношения, до скандали и излишни разправии. А в крайна сметка общите части на много кооперации и многоетажни блокове приличат на занемарени пространства, изоставени от своите обитатели.

Точно по тези причини в Закона за етажната собственост правилата за общото съжителство на много хора трябва да станат ясни и задължителни.

Когато има разписан регламент, собствениците няма да търсят основания да се правят на ударени, да не плащат за ремонта на покрива или асансьора например. Който е собственик на жилище, трябва да носи отговорност за неговото стопанисване, включително и за общите части.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • С камери срещу крадците - лесно е и работи

    С камери срещу крадците - лесно е и работи

    За целия летен сезон в Слънчев бряг са регистрирани и разкрити само 10 грабежа. Рекордът, с който се похвалиха хората от туристическия бранш, се дължи на нещо просто - сложени са 300 камери, които покриват 80% от територията на комплекса. Постижението си е за хвалба, защото през лятото там се събират не само хиляди туристи
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,