Таксите за блока трябва да се плащат

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7423226 www.24chasa.bg

Да не плащат таксите за блока, да отказват вноските за ремонта на покрива или на асансьора - всичко това е част от сивото съжителство в големите жилищни кооперации.

Едни собственици плащат, пазят чистота, грижат се за двора и зелените площи, чистят снега, други цапат и не им пука в каква среда живеят и те, и децата им. Стига се в немалко случаи до влошаване на съседските отношения, до скандали и излишни разправии. А в крайна сметка общите части на много кооперации и многоетажни блокове приличат на занемарени пространства, изоставени от своите обитатели.

Точно по тези причини в Закона за етажната собственост правилата за общото съжителство на много хора трябва да станат ясни и задължителни.

Когато има разписан регламент, собствениците няма да търсят основания да се правят на ударени, да не плащат за ремонта на покрива или асансьора например. Който е собственик на жилище, трябва да носи отговорност за неговото стопанисване, включително и за общите части.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Благодарим за доверието, ще се стараем!

    Онзиден прессекретарят на президента Румен Радев изпрати остро писмо, наречено опровержение, което уж иска да опровергае нещо, но вместо това дава съвети какво трябва да прави в. “24 часа”, какво да пита и кого да критикува. Всъщност това е оценка за работата ни, защото произтича от институцията на държавния глава, който чете много вестници.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в