Време е да идва истински автомобилостроител

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7426174 www.24chasa.bg

Тенденцията на нарастване на инвестициите в производството на авточасти в България се наблюдава от около 5-7 години.  И може да бъде наречена конюнктурна само до известна степен, тъй като в основата ѝ лежи подемът на европейското автомобилостроене след измъкването му от кризата. Все пак тези инвеститори можеха спокойно да изберат и друга държава за заводите си, защото има страни с още по-ниски разходи за труд от България в самата Европа.

Ако гледаха само това. Но, изглежда, автомобилостроителите не се интересуват само от ниските разходи за труд, а и от цял комплекс от дадености и по някакъв начин България вече удовлетворява много от изискванията им.

При това у нас се произвеждат не само елементарни детайли от автомобили, има вече производство и на относително сложни и цялостни възли. Остава само черешката на тортата - да дойде истински западен автомобилостроител, който да сглобява цели коли. И да изведе българската икономика на друг етап от развитието ѝ.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Велик е нашият войник, но трябва и някой лев

    Това, че армията отново присъства в живота, макар и с рекламна кампания, е чудесно. Все пак това е основна институция на държавността. И е хубаво младите да си припомнят защо е велик нашият войник. Пък и да поискат и те да са войници, щом ги влече. Голата реклама обаче не върши работа, ако не е подплатена с добър продукт
  • Да “застреляме” погромите от 90-те, за да няма и стрелби

    През седмицата потрошено заведение прикова общественото внимание. Версията - дълг за пари. Идват ли след погрома и стрелбите и какво не се прави, когато някой ти е длъжник?                                                        Отговорите във видеозавещанието на седмицата с Мартинов