Докога да карат колите си възрастните?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7428484 www.24chasa.bg

Спорът докога да карат колите си възрастните хора се подновява периодично, и то защото според статистиката при тях зачестяват пътните инциденти. Въпросът е обаче какви логични мерки да се вземат, така че да не са прилагат някакви форми на дискриминация само защото шофьорите са по-възрастни. 

Първо, може да се помисли дали наистина 60 години е пределът, след който трябва да има допълнителни мерки спрямо водачите. Това очевидно е много ниска възраст, още повече че мнозина работят и след нея. И това се отнася включително за професионални шофьори, които ще бъдат принудени да се преквалифицират в последните години от трудовото си битие.

От водачите на всеки 10 години може да се изискват медицински прегледи за очите например. А би могло да се помисли и за някаква граница - над 80 години, особено за онези, които не са добре със здравето. Но все пак всичко е относително и затова поставянето на строги ограничения едва ли ще се приеме добре.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Нинова да не бърза толкова, че загуби още едни избори

    Лидерът на БСП от сутринта обяснява на публиката кое е морално, кое - не, и как тя няма да позволи да подчинят и обезличат столетницата. Дотук - добре. Нормално - защото след случая с подадената, но неслучила се оставка Нинова още дълго ще бъде в обяснителен режим. И то не толкова заради публиката, колкото заради “честните,
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.