За няколко лайка повече

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7429894 www.24chasa.bg

Създателят на фейсбук Марк Зукърбърг обяви, че се задават важни промени в социалната мрежа, както и в инстаграм и уотсъп.

Компанията обещава да се фокусира върху защитата на личните данни. Е, по-добре късно, отколкото никога. Защото тези планове за реформа идват след няколко скандала, свързани точно с изтичане на лични данни. А световни гиганти като фейсбук и инстаграм, които се се превърнали не просто в канал за комуникация, но и в начин на живот за милиарди хора, не могат да си позволят такива пробиви. Всяка пукнатина в мрежата може да се превърне в гигантски проблем, че дори и в геополитическа криза.

Скриването на лайковете в инстаграм, така че да може да ги вижда само авторът на поста, също е промяна с големи последствия. Ами те цели нови професии възникнаха на основата на тези лайкове! А състезанието за повече одобрения е нож с две остриета, което не просто има последствия за отделни хора, а формира нагласите на цели поколения.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Велик е нашият войник, но трябва и някой лев

    Това, че армията отново присъства в живота, макар и с рекламна кампания, е чудесно. Все пак това е основна институция на държавността. И е хубаво младите да си припомнят защо е велик нашият войник. Пък и да поискат и те да са войници, щом ги влече. Голата реклама обаче не върши работа, ако не е подплатена с добър продукт
  • Да “застреляме” погромите от 90-те, за да няма и стрелби

    През седмицата потрошено заведение прикова общественото внимание. Версията - дълг за пари. Идват ли след погрома и стрелбите и какво не се прави, когато някой ти е длъжник?                                                        Отговорите във видеозавещанието на седмицата с Мартинов