За няколко лайка повече

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7429894 www.24chasa.bg

Създателят на фейсбук Марк Зукърбърг обяви, че се задават важни промени в социалната мрежа, както и в инстаграм и уотсъп.

Компанията обещава да се фокусира върху защитата на личните данни. Е, по-добре късно, отколкото никога. Защото тези планове за реформа идват след няколко скандала, свързани точно с изтичане на лични данни. А световни гиганти като фейсбук и инстаграм, които се се превърнали не просто в канал за комуникация, но и в начин на живот за милиарди хора, не могат да си позволят такива пробиви. Всяка пукнатина в мрежата може да се превърне в гигантски проблем, че дори и в геополитическа криза.

Скриването на лайковете в инстаграм, така че да може да ги вижда само авторът на поста, също е промяна с големи последствия. Ами те цели нови професии възникнаха на основата на тези лайкове! А състезанието за повече одобрения е нож с две остриета, което не просто има последствия за отделни хора, а формира нагласите на цели поколения.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Благодарим за доверието, ще се стараем!

    Онзиден прессекретарят на президента Румен Радев изпрати остро писмо, наречено опровержение, което уж иска да опровергае нещо, но вместо това дава съвети какво трябва да прави в. “24 часа”, какво да пита и кого да критикува. Всъщност това е оценка за работата ни, защото произтича от институцията на държавния глава, който чете много вестници.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в