За няколко лайка повече

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7429894 www.24chasa.bg

Създателят на фейсбук Марк Зукърбърг обяви, че се задават важни промени в социалната мрежа, както и в инстаграм и уотсъп.

Компанията обещава да се фокусира върху защитата на личните данни. Е, по-добре късно, отколкото никога. Защото тези планове за реформа идват след няколко скандала, свързани точно с изтичане на лични данни. А световни гиганти като фейсбук и инстаграм, които се се превърнали не просто в канал за комуникация, но и в начин на живот за милиарди хора, не могат да си позволят такива пробиви. Всяка пукнатина в мрежата може да се превърне в гигантски проблем, че дори и в геополитическа криза.

Всичко, което трябва да знаете за:

Скриването на лайковете в инстаграм, така че да може да ги вижда само авторът на поста, също е промяна с големи последствия. Ами те цели нови професии възникнаха на основата на тези лайкове! А състезанието за повече одобрения е нож с две остриета, което не просто има последствия за отделни хора, а формира нагласите на цели поколения.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Само един на съд за хулиганство?!

    Целият футболен свят не спира да сочи с пръст България заради една група лумпени, попаднали НЕслучайно на мача между България и Англия. Заради срамните им нацистки жестове и скандирания хейтът срещу българите като народ и България като държава расте и набира скорост като огромна снежна топка. И вместо органите на реда да ударят с цялата строгост
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,