Елена, по-зла глупост от тази, че Бойко ще ни вади от ЕС, може да измисли само сайтът “Уж Информиран”

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7431743 www.24chasa.bg
КРИСТИНА КРЪСТЕВА

Ако някой вряка в Европарламента срещу страната си, се самоизключва директно от решенията. Хейт и фейк там не минават

По-малко от 7 милиона българи сме. На фона на свят от 7,7 милиарда - бутиково малка нация.

В същото време, заслепени от неадекватен самоунищожителен импулс, правим обратното на оттласкването. Вместо да стъпим върху това, което ни обединява, и да намерим свои 1, 2 или 3 уникални предимства, от сутрин до вечер, на всяка трибуна и от всеки ефир тръбим, че за нищо не ставаме. Самоизяждаме се. Нямаме идея защо сме заедно в тази България. Държат ни единствено озлоблението, неудовлетворението и - пак повтарям - инстинктът към самоунищожение.

За всичко това

огромна заслуга

има, разбира се,

политическата

класа. Която

обаче у нас

съвсем не

ни е класна.

Родният политик се срамува да е българин. Изкарва се носител на божествен промисъл, който излиза на една арена, за да я измете цялата и да си я подреди след това по своята извисена визия. У българския политик в масовия случай няма логика, няма чувство за служене, няма скромност, няма свян от народа и страх от Бога.

Врякане, глупости, пъчене и пренапрягане. Това има. Най-голямата глупост я чух тези дни от Елена Йончева. Бойко Борисов искал да ни вади от Евросъюза!?! Ама вие, госпожо, надминахте дори сайта на Бабикян - “Информиран”, точка нет...

После иди и се чуди защо съществуват всякакви измислени сайтове, които облъчват народа с нелепости. Защото - да, на недоволните хора малко им трябва, за да ги пуснеш по улея на фейка. Достойно ли е обаче това?

И къде се намираме? В предизборна кампания, където се отправят послания, или в психиатрия? В европейската кампания, която е пред очите на целия континент, ние тотално игнорираме Европа. Не нетактично, а направо арогантно. У нас кандидатите за евродепутати масово не считат за нужно да се опомнят, да се центрират и да проведат разговора в полето, на което се играят тези избори.

Корнелия Нинова

от сутрин до

вечер дава

управляващите

едновременно на

всички прокурори

из Европа.

Демек у нас тая работа я вършат фигуранти. Вземат заплата, че са обвинители, но не са. Затова социалистите късат ризи и призовават всички сили под небето да дойдат и да арестуват поне половината Министерски съвет. Това им е целта на бъдещите евродепутати от БСП - по този въпрос и зрънце съмнение не остана.

И ГЕРБ не

са идеални.

Изведнъж им лъснаха толкова грешки, че им е трудно да удържат лидерската позиция. Поне кандидатите им за евродепутати не се излагат. Говорят по темите, за които са се цанили. А те са ясни и едно проучване на “Тренд” отпреди дни го доказа - българинът се интересува не толкова от европейския прокурор, колкото от двойния стандарт при храните. В този смисъл досегашните евродепутати на България заслужават адмирации. Бориха се заедно и постигнаха немалки победи за България.

В директива бе признато, че има двоен стандарт на продуктите в страните от Източна и Централна Европа в сравнение с тези в западноевропейските. Документът задължи производителите да не си позволяват значителни разлики в съставките и характеристиките на стоките от една и съща марка.

Това се случи благодарение на усилията на всички 17 представители на България в Европарламента. Едни натискаха повече, други - по-малко, но стояха плътно като стена при пряк свободен удар. Пребориха се. И втората голяма победа - докато стояха заедно, успяха повече от година да отклонят приемането на пакет “Мобилност”.

Така се прави политика в Европарламента. Там, ако някой почне да вряка срещу собствената си страна, директно се самоизключва от потока на решенията. Там хейт и фейк не минават.

Това поне не

го ли знаехте?

Разбирам от изследването на “Тренд”, че ролята на българските евродепутати е важна за 81% от симпатизантите на ГЕРБ и едва за 56% от привържениците на БСП. Това донякъде обяснява отклоняването от темите и пълното, абсурдно неглижиране на основната тематика в тази кампания. Но това не е оправдание - бориш се да си евродепутат, а не знаеш азбучните истини.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Благодарим за доверието, ще се стараем!

    Онзиден прессекретарят на президента Румен Радев изпрати остро писмо, наречено опровержение, което уж иска да опровергае нещо, но вместо това дава съвети какво трябва да прави в. “24 часа”, какво да пита и кого да критикува. Всъщност това е оценка за работата ни, защото произтича от институцията на държавния глава, който чете много вестници.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в