Англичаните са го измислили - ето как се спазва законът

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7431745 www.24chasa.bg

В България правилата на пътя се променят едва ли не всеки месец и все с идеята да се намали броят на жертвите при катастрофи. Раждат се какви ли не “велики” идеи, правят се комисии една след друга, а резултатите - хилави. Защо ли - ами защото законът и правилата не са на почит и все ще се намери кой да ги заобиколи. Дотам, че се е превърнало в масов спорт.

А англичаните са го измислили. Показва ни го за пореден път случаят с депутатката, която първо бе пратена в затвора за 3 месеца, след като отказа да признае, че е карала с превишена скорост. И забележете - само с 16 км над позволената.

Не стига този позор, ами и избирателите я уволниха. И така я наказаха втори път, затова че си позволи да лъже и маже при нарушението и да се оправдава, че уж брат ѝ бил зад волана. Ето така се спазва законът - първо, да важи за всички без изключение, и второ - да няма прошка и увъртане дори когато става въпрос за дребни на вид нарушения. Въпрос на принципи! И на респект пред закона.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо българските съдии обичат убийците?

    Българският съд определено обича убийците. Освен пословичната снизходителност към убийците, които правят сефте, съдиите правят нужното и вече осъдените да не търпят цялото си наказание. Вчерашният случай за освобождаването на Джок Полфрийман само доказва тази порочна любов. Прословутото снизхождение към подсъдими
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,