Англичаните са го измислили - ето как се спазва законът

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7431745 www.24chasa.bg

В България правилата на пътя се променят едва ли не всеки месец и все с идеята да се намали броят на жертвите при катастрофи. Раждат се какви ли не “велики” идеи, правят се комисии една след друга, а резултатите - хилави. Защо ли - ами защото законът и правилата не са на почит и все ще се намери кой да ги заобиколи. Дотам, че се е превърнало в масов спорт.

А англичаните са го измислили. Показва ни го за пореден път случаят с депутатката, която първо бе пратена в затвора за 3 месеца, след като отказа да признае, че е карала с превишена скорост. И забележете - само с 16 км над позволената.

Не стига този позор, ами и избирателите я уволниха. И така я наказаха втори път, затова че си позволи да лъже и маже при нарушението и да се оправдава, че уж брат ѝ бил зад волана. Ето така се спазва законът - първо, да важи за всички без изключение, и второ - да няма прошка и увъртане дори когато става въпрос за дребни на вид нарушения. Въпрос на принципи! И на респект пред закона.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • По-малко жертви на пътя или по-тлъсто обезщетение

    Ако президентът Румен Радев не беше оспорил промените в закона за бързото отчуждаване, до месец можеше да стартира разширението на околовръстното на София. Но няма, защото трябва да се чака решение на Конституционния съд. А бързото отчуждаване бе прието основно за да може да се направят скоростно и изцяло магистрала “Хемус” и още няколко важни
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.