Футболът ни като Женския пазар (Видео)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7433247 www.24chasa.bg
Снимка ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Всеки ден минавам през Женския пазар. Все пак живея наблизо. Там не всичко, което се вижда на сергията, може да ти се окаже в чантата.

И положението в българския футбол много заприлича на пазар. Уж имаме национален селекционер, ама май нямаме. Гледаш Хубчев, а отзад наднича Балъков или някой друг. В “Левски” в петък треньорът бе дългосрочна перспектива, работеше по селекцията със собствениците, а в неделя се оказа ненужен. Бил паднал от “Берое”. Все едно отборът е играл по-различно от предните си мачове. Любослав Пенев вдигнал ЦСКА, ама след отпадането за купата не бил толкова.

Единствената разлика с пазара е, че всичко се случва тихомълком. Никой не крещи “айде на новите треньори”. Няма коментари, няма потвърждение. Все едно националният отбор и грандовете са за някакво частно ползване. Дотам го докарахме.

Много е трудно да кажеш - подадох оставка. Или не подадох. Или съм некадърен.

Иначе виновни за ситуацията има. Не са шефовете на БФС, клубовете, бездарните съдии. Виновни са журналистите. Когато “24 часа” написа, че Хубчев ще напуска, най-меките думи бяха “гробокопачи на българския футбол”.

Всъщност в целия пазар само гробокопачите си вършат работата. Колкото могат. И ги плюят от всички страни.

Ако хората във футбола обаче си вършеха работата като тези гробокопачи, положението със сигурност щеше да е друго. И по-добро.

И ако то не се промени спешно, пак ще гледаме големите първенства по телевизията. Докато останалите играят на тях.

А ние ще си седим у дома пред приемника и ще броим мухите.

Дано не съм прав, разбира се. Но все пак съм гробокопач - журналист. И ми харесва.

Гледайте завещанието на седмицата с Георги Банов

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Охранител или психопат счупи ръка на онкоболен

    Охранител счупи ръката на болен от рак мъж, защото влязъл в банков клон с маска на лицето, която му била препоръчана от лекар, за да го пази от зарази. Никакви оправдания не могат да оневинят самозабравилия се охранител за тази гадна постъпка. Вместо да се подложи на животоспасяваща операция, пострадалият трябваше да си оперира ръката.
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.