Какво каза папа Франциск на българите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7435928 www.24chasa.bg

Хиляди дойдоха на площадите в София в неделния ден, за да видят и чуят лично посланията на папа Франциск. Какво всъщност каза на българите в официалните срещи и на общите молитви главата на Римокатолическата църква?

“Бог призовава, Бог изненадва, Бог обича” - това повтори няколко пъти папа Франциск и пожела някой ден православни и католици “да отслужваме на един и същ олтар пасхалната тайна”. Посъветва държавните ни мъже да осигурят възможности за живот в родината на младите българи, които да не бъдат принудени да емигрират, за да се справят с “новата ледена завеса - демографската криза”. Обясни я простичко - с липсата на вяра в бъдещето. Затова Франциск призова и млади, и стари да обърнат гръб на сивия прагматизъм и консуматорството - за да не позволят на вярата “да се изпарява”.

С две думи, светият отец призова да зачитаме големите човешки ценности, те да са най-важното в дневния ред на обществото, защото тогава разбираме смисъла на живота.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • С камери срещу крадците - лесно е и работи

    С камери срещу крадците - лесно е и работи

    За целия летен сезон в Слънчев бряг са регистрирани и разкрити само 10 грабежа. Рекордът, с който се похвалиха хората от туристическия бранш, се дължи на нещо просто - сложени са 300 камери, които покриват 80% от територията на комплекса. Постижението си е за хвалба, защото през лятото там се събират не само хиляди туристи
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,