“Ливърпул” е истинският футбол

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7442068 www.24chasa.bg

Пълен стадион, номера от махалата, неистов хъс. Точно заради това хората обичат футбола. И “Ливърпул” даде на хората точно това.

Заради това в Англия твърдят, че са измислили играта. Защото само там един аутсайдер играе на литър кръв и метър кожа срещу шампиона. Там треньорите нареждат да пуснеш гол, ако съперникът ти е спрял да играе заради контузия на свой играч.

Там, там, там. Заради това там се играе най-скъпият мач във футбола, като приходите от него са повече от тези от финала на Шампионската лига. А става въпрос за влизане в елита и нищо повече.

Такъв обрат бе възможен само в Англия. И най-вече в Ливърпул. Защото този отбор е повече от символ на града. Той е религията на Мърсисайд.

А “Барселона” и Лионел Меси могат да се сърдят само на себе си. Да те изиграят толкова елементарно от корнер, не давахме навремето и в училищния двор. А не струвахме няколко милиарда евро.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кога училището става “елитно”

    Какво се вижда от резултатите от матурите тази година? Първо, положителният модел - колко е важен добрият учител. Ако запали интереса на ученика, ако успее да го насочи умело към знанието, селско училище може да се класира сред гимназиите, които сме свикнали да наричаме “елитни столични”. Второ, проблемът.
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.