Без двоен аршин - и за еврозоната, и за екоресурсите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7444397 www.24chasa.bg

Брюксел наложи значителни ограничения при двойните стандарти за храните само преди месец. Това обаче беше лесната част от задачата. По-трудно ще бъде да спре прилагането на подобен двоен аршин при решенията коя държава може да влезе в еврозоната, както и за ограниченията в използването на природните ресурси.

България се подготвя сериозно да стане член на еврозоната, защото членството в клуба на богатите ще е ключов фактор за икономическото развитие на страната. Което пък ще доведе до по-високи заплати и до по-добър стандарт на живот.

В същото време става ясно, че точно България е от страните с най-скромен принос в потреблението на екоресурси, затова когато стане дума за опазването на природата, също не трябва да се мери с двоен аршин. Да, трябва да се пазят екоресурсите, но това не трябва да е за сметка на потребностите на хората от модерно икономическо развитие на регионите, в които живеят.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кога училището става “елитно”

    Какво се вижда от резултатите от матурите тази година? Първо, положителният модел - колко е важен добрият учител. Ако запали интереса на ученика, ако успее да го насочи умело към знанието, селско училище може да се класира сред гимназиите, които сме свикнали да наричаме “елитни столични”. Второ, проблемът.
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.