Без двоен аршин - и за еврозоната, и за екоресурсите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7444397 www.24chasa.bg

Брюксел наложи значителни ограничения при двойните стандарти за храните само преди месец. Това обаче беше лесната част от задачата. По-трудно ще бъде да спре прилагането на подобен двоен аршин при решенията коя държава може да влезе в еврозоната, както и за ограниченията в използването на природните ресурси.

България се подготвя сериозно да стане член на еврозоната, защото членството в клуба на богатите ще е ключов фактор за икономическото развитие на страната. Което пък ще доведе до по-високи заплати и до по-добър стандарт на живот.

В същото време става ясно, че точно България е от страните с най-скромен принос в потреблението на екоресурси, затова когато стане дума за опазването на природата, също не трябва да се мери с двоен аршин. Да, трябва да се пазят екоресурсите, но това не трябва да е за сметка на потребностите на хората от модерно икономическо развитие на регионите, в които живеят.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо българските съдии обичат убийците?

    Българският съд определено обича убийците. Освен пословичната снизходителност към убийците, които правят сефте, съдиите правят нужното и вече осъдените да не търпят цялото си наказание. Вчерашният случай за освобождаването на Джок Полфрийман само доказва тази порочна любов. Прословутото снизхождение към подсъдими
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,