Твърде леко е да се лежи по 10-12 г. за убийство от ревност

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7446403 www.24chasa.bg

Скромна статистика показва, че около 40 убийци от ревност влизат годишно в затвора в България. В 90% от случаите това са мъже. По-рядко те получават 20 или 30 г. затвор. В повечето случаи съдът им дава по 10-12 г. затвор средно, някои се отървават с по 5 години зад решетките.

Според други данни най-малко 102 присъди за умишлени убийства на жени от мъже са постановили окръжните съдилища в България за 5 години - от 2012 до 2017 г.

Последният случай на убита жена от ревност е от петък в Костенец. А картата с жертвите заради ревност се разширява все повече - Пещера, Ботевград, Слънчев бряг, Куртово Конаре... Братовчедите на Отело стават все по-агресивни, често един есемес или дори усмивка може да ги извади от равновесие и те посягат на жертвата, без поне да се замислят, че тя е майка на децата им. Всичко това е достатъчно основание законът да стане много по-суров към онези, които убиват от ревност. Най-малкото защото не живеем в Средновековието.

Всичко, което трябва да знаете за:

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Само един на съд за хулиганство?!

    Целият футболен свят не спира да сочи с пръст България заради една група лумпени, попаднали НЕслучайно на мача между България и Англия. Заради срамните им нацистки жестове и скандирания хейтът срещу българите като народ и България като държава расте и набира скорост като огромна снежна топка. И вместо органите на реда да ударят с цялата строгост
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,