Защо Вучич потриваше ръце в неделя следобед

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7448643 www.24chasa.bg

Няма начин президентът на Сърбия Александър Вучич да не е потривал доволно ръце в неделния следобед. Само той може да е видял полза от изявлението на българския си колега, в което Румен Радев изтъква личния си принос бъдещият завод на “Фолксваген” да е у нас.

Няма да влизаме в полемиката между Радев и предшественика му Росен Плевнелиев, който веднага определи думите му като манипулация и заблуда, защото преговорите се водят от правителството и автомобилния клъстер, при това от 2 години.

Да оставим настрана детайлите кой кого поканил и кой кого довел. Тъжното е, че политиците ни още не са си научили урока. Повтарят като мантра, че нацията има нужда от теми, които обединяват (каквато, безспорно, е напълно възможната инвестиция на “Фолксваген”), но непрестанно слагат разделителни линии помежду си. Колко жалко, че са в състояние да делят дори нероден още завод, който може да даде работа на 5000 българи. И да не се окаже, че докато си мерят заслугите, сами ще се простреляме в капачките, а германските коли ще се правят в съседна Сърбия.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Ако ще се запасявате, вижте списъка на германците

    Ако ще се запасявате, вижте списъка на германците

    С паника или без, хората имат едно наум, за да тръгнат да купуват запаси заради задаващата се епидемия от коронавируса. Работата е там, че в такива ситуации повечето потребители просто трупат всякакви продукти, без идея нито за колко време ще им трябват, нито дали въобще ще ги употребят някога. Затова е добре да се работи по принципа на германците
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност