Защо Вучич потриваше ръце в неделя следобед

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7448643 www.24chasa.bg

Няма начин президентът на Сърбия Александър Вучич да не е потривал доволно ръце в неделния следобед. Само той може да е видял полза от изявлението на българския си колега, в което Румен Радев изтъква личния си принос бъдещият завод на “Фолксваген” да е у нас.

Няма да влизаме в полемиката между Радев и предшественика му Росен Плевнелиев, който веднага определи думите му като манипулация и заблуда, защото преговорите се водят от правителството и автомобилния клъстер, при това от 2 години.

Да оставим настрана детайлите кой кого поканил и кой кого довел. Тъжното е, че политиците ни още не са си научили урока. Повтарят като мантра, че нацията има нужда от теми, които обединяват (каквато, безспорно, е напълно възможната инвестиция на “Фолксваген”), но непрестанно слагат разделителни линии помежду си. Колко жалко, че са в състояние да делят дори нероден още завод, който може да даде работа на 5000 българи. И да не се окаже, че докато си мерят заслугите, сами ще се простреляме в капачките, а германските коли ще се правят в съседна Сърбия.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Бус лентата е само за автобуси, не за гости на столицата

    Мерки срещу шофьорите, които се движат в бус лентите, готви Пътната полиция. 40 камери ще следят за тарикати, които си мислят, че безнаказано могат да изпреварват задръстванията. Решението е повече от правилно, защото експеримент показва, че на час само на “Цариградско шосе” в София минават по 300 коли в платното за градския транспорт.
  • Може ли едно убийство да промени закон

    Господа депутати, може би сега е моментът да покажете, че защитавате хората, а не престъпниците СЛАГАМ параф и с двете си ръце в подписката на четирите села, които защитиха в съда Димитракис Пирилис от пловдивското село Болярино. Кипърският фермер е обвинен, че на 11 май сгазил с джипа си Петър Гаджанов,