Защо Вучич потриваше ръце в неделя следобед

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7448643 www.24chasa.bg

Няма начин президентът на Сърбия Александър Вучич да не е потривал доволно ръце в неделния следобед. Само той може да е видял полза от изявлението на българския си колега, в което Румен Радев изтъква личния си принос бъдещият завод на “Фолксваген” да е у нас.

Няма да влизаме в полемиката между Радев и предшественика му Росен Плевнелиев, който веднага определи думите му като манипулация и заблуда, защото преговорите се водят от правителството и автомобилния клъстер, при това от 2 години.

Да оставим настрана детайлите кой кого поканил и кой кого довел. Тъжното е, че политиците ни още не са си научили урока. Повтарят като мантра, че нацията има нужда от теми, които обединяват (каквато, безспорно, е напълно възможната инвестиция на “Фолксваген”), но непрестанно слагат разделителни линии помежду си. Колко жалко, че са в състояние да делят дори нероден още завод, който може да даде работа на 5000 българи. И да не се окаже, че докато си мерят заслугите, сами ще се простреляме в капачките, а германските коли ще се правят в съседна Сърбия.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Реформа трябва, и то в полза на пациентите

    Реформа в здравеопазването трябва, и то в полза на пациентите. Защото всяка година се отделят все повече пари за здраве, но здравната каса продължава да се източва доста сполучливо, а тарикати са превърнали някои болници в печелившо бизнес начинание. От което на болните не им става по-добре, тъй като невинаги получават адекватно лечение,
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в