Осиротелите близнаци и човещината

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7455537 www.24chasa.bg

Драматичната съдба на две момченца в шести клас може да се окаже мерило за човещината днес. Напук на онези, които твърдят, че българите са станали безсърдечни и закоравели към чуждата беда, злобни, безпросветни и агресивни, историята на хората от Неделино опровергава всичко това с един жест. Пред гроба на баща им родопчаните от Неделино се врекоха да помагат на двете осиротели деца.

Едно се знае отсега със сигурност - Неделино няма да престъпи обещанието си и според силите им всички негови жители ще се грижат за Борислав и Ивайло. И точно тук е проявата на човещината - мярката, че една общност е способна на състрадание и взаимопомощ, на жестове на подкрепа към хората, преживели трагедия, изпаднали в беда.

Вероятно и други ще помогнат, нищо, че не са от Неделино - ще изпратят пари, дрехи, книги и учебници. За доброто дело - добри думи! И дано не само Неделино да поеме тежкия товар, но и държавата да даде силна подкрепа за двамата осиротели близнаци.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Охранител или психопат счупи ръка на онкоболен

    Охранител счупи ръката на болен от рак мъж, защото влязъл в банков клон с маска на лицето, която му била препоръчана от лекар, за да го пази от зарази. Никакви оправдания не могат да оневинят самозабравилия се охранител за тази гадна постъпка. Вместо да се подложи на животоспасяваща операция, пострадалият трябваше да си оперира ръката.
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.