Осиротелите близнаци и човещината

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7455537 www.24chasa.bg

Драматичната съдба на две момченца в шести клас може да се окаже мерило за човещината днес. Напук на онези, които твърдят, че българите са станали безсърдечни и закоравели към чуждата беда, злобни, безпросветни и агресивни, историята на хората от Неделино опровергава всичко това с един жест. Пред гроба на баща им родопчаните от Неделино се врекоха да помагат на двете осиротели деца.

Едно се знае отсега със сигурност - Неделино няма да престъпи обещанието си и според силите им всички негови жители ще се грижат за Борислав и Ивайло. И точно тук е проявата на човещината - мярката, че една общност е способна на състрадание и взаимопомощ, на жестове на подкрепа към хората, преживели трагедия, изпаднали в беда.

Вероятно и други ще помогнат, нищо, че не са от Неделино - ще изпратят пари, дрехи, книги и учебници. За доброто дело - добри думи! И дано не само Неделино да поеме тежкия товар, но и държавата да даде силна подкрепа за двамата осиротели близнаци.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Реформа трябва, и то в полза на пациентите

    Реформа в здравеопазването трябва, и то в полза на пациентите. Защото всяка година се отделят все повече пари за здраве, но здравната каса продължава да се източва доста сполучливо, а тарикати са превърнали някои болници в печелившо бизнес начинание. От което на болните не им става по-добре, тъй като невинаги получават адекватно лечение,
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в