Осиротелите близнаци и човещината

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7455537 www.24chasa.bg

Драматичната съдба на две момченца в шести клас може да се окаже мерило за човещината днес. Напук на онези, които твърдят, че българите са станали безсърдечни и закоравели към чуждата беда, злобни, безпросветни и агресивни, историята на хората от Неделино опровергава всичко това с един жест. Пред гроба на баща им родопчаните от Неделино се врекоха да помагат на двете осиротели деца.

Едно се знае отсега със сигурност - Неделино няма да престъпи обещанието си и според силите им всички негови жители ще се грижат за Борислав и Ивайло. И точно тук е проявата на човещината - мярката, че една общност е способна на състрадание и взаимопомощ, на жестове на подкрепа към хората, преживели трагедия, изпаднали в беда.

Вероятно и други ще помогнат, нищо, че не са от Неделино - ще изпратят пари, дрехи, книги и учебници. За доброто дело - добри думи! И дано не само Неделино да поеме тежкия товар, но и държавата да даде силна подкрепа за двамата осиротели близнаци.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Срамно е ЕС да дава само 200 млн. евро за лек срещу коронавируса

    Срамно е ЕС да дава само 200 млн. евро за лек срещу коронавируса

    Срамно е, че ЕС отделя само 200 млн. евро за борба с коронавируса. За какви ли не глупости се харчат милиарди. Случващото се в Италия показва, че никой не е застрахован. В Милано не ядат прилепи, а паста, но там заразата се разпространи мълниеносно, което идва да покаже, че това е нещо много страшно и огромният ресурс - научен, финансов
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност