5 милиона може да се бранят и със сгазен крадец

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7457430 www.24chasa.bg

5 милиона лева бил вложил във фермата си кипърецът, който прегази крадлив рецидивист с 14 присъди в имота си. (Виж ТУК) И четири села го защитиха с подписка. 200 животни загубил човечецът, без полицията да установи и един крадец.

Значи просто наистина му е дошло до кокала. Защото по селата става наистина страшно. Как да не обезлюдават, след като ордите помитат всичко пред себе си. А полицията въпреки обещанията я няма.

И как да я има, след като тя дори в София не може да се справи с битовите кражби. Всичко е под минималната заплата и се забравя. Сигнали отлежават с години, а след това се оплакват, че ги няма.

Заради това трябва всичко да е неизбежна отбрана. Който ти влезе неканен в имота, да имаш право да го отстреляш.

Някой ще каже, че така ще заприличаме на Дивия запад. В крайна сметка не е ли полезно? Я вижте американците къде стигнаха с него?

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Реформа трябва, и то в полза на пациентите

    Реформа в здравеопазването трябва, и то в полза на пациентите. Защото всяка година се отделят все повече пари за здраве, но здравната каса продължава да се източва доста сполучливо, а тарикати са превърнали някои болници в печелившо бизнес начинание. От което на болните не им става по-добре, тъй като невинаги получават адекватно лечение,
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в