5 милиона може да се бранят и със сгазен крадец

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7457430 www.24chasa.bg

5 милиона лева бил вложил във фермата си кипърецът, който прегази крадлив рецидивист с 14 присъди в имота си. (Виж ТУК) И четири села го защитиха с подписка. 200 животни загубил човечецът, без полицията да установи и един крадец.

Значи просто наистина му е дошло до кокала. Защото по селата става наистина страшно. Как да не обезлюдават, след като ордите помитат всичко пред себе си. А полицията въпреки обещанията я няма.

И как да я има, след като тя дори в София не може да се справи с битовите кражби. Всичко е под минималната заплата и се забравя. Сигнали отлежават с години, а след това се оплакват, че ги няма.

Заради това трябва всичко да е неизбежна отбрана. Който ти влезе неканен в имота, да имаш право да го отстреляш.

Някой ще каже, че така ще заприличаме на Дивия запад. В крайна сметка не е ли полезно? Я вижте американците къде стигнаха с него?

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Ако ще се запасявате, вижте списъка на германците

    Ако ще се запасявате, вижте списъка на германците

    С паника или без, хората имат едно наум, за да тръгнат да купуват запаси заради задаващата се епидемия от коронавируса. Работата е там, че в такива ситуации повечето потребители просто трупат всякакви продукти, без идея нито за колко време ще им трябват, нито дали въобще ще ги употребят някога. Затова е добре да се работи по принципа на германците
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност