Защита на Магурата - ето как!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7459171 www.24chasa.bg

Гръмналият скандал с надписа “Ради, Павчо, 2019, Антов” близо до праисторическите скални рисунки в Магурата само напомня, че трябват спешни и адекватни мерки за опазването на пещерата.

Нямало повредени рисунки, успокояват ни факторите от Белоградчик, които носят отговорност. Добре, но въобще няма място за каквато и да било дискусия - никой не трябва да драска по скалите в пещерата! Защото след Ради, Павчо и Антов ще дойдат други идиоти, които ще искат да се увековечат по този начин - това е сигурно. Примерите с подписите по Колизея в Рим още помним.

Затова в пещерата трябва да се влиза само с екскурзовод, който да носи отговорност какво правят туристите в пещерата. Камерите са едно на ръка. А самите скални рисунки трябва да бъдат и физически защитени - има специалисти, нека те да кажат как точно да стане това. Защото иначе Магурата ще си остане само кандидат за списъка на ЮНЕСКО. И по-важното - ще я загубим като ценност.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защита на Магурата - ето как!

    Гръмналият скандал с надписа “Ради, Павчо, 2019, Антов” близо до праисторическите скални рисунки в Магурата само напомня, че трябват спешни и адекватни мерки за опазването на пещерата. Нямало повредени рисунки, успокояват ни факторите от Белоградчик, които носят отговорност. Добре, но въобще няма място за каквато и да било дискусия - никой не
  • Коментар на седмицата №2: А мъжът от екипа на Кобрата не беше ли унизен от Джени Суши

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 112 хил. прочитания. Защо репортерката с нищо не показа, че целувката на Кубрат ѝ е неприятна, а дори му благодари АТЛЕТИЧЕСКАТА комисия на щата Калифорния, която се намира в Лос Анджелис, отне до 23 септември лиценза на боксьора Кубрат Пулев