Без костинбродски афери на изборите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7461199 www.24chasa.bg

Внимавайте, особено четвъртък-петък, ще ни правят нов Костинброд, предупреди премиерът Борисов.

Помните ли аферата “Костинброд”? Тя гръмна в медиите на 11 май 2013 г. ден преди парламентарните избори, а прокуратурата започна разследване срещу тогавашния главен секретар на МС и настоящ транспортен министър Росен Желязков. Причината бяха открити в печатницата в Костинброд над 350 хил. отпечатани в повече и годни за урните бюлетини.

2 години по-късно Желязков бе категорично оправдан от съда, тъй като не е извършил престъпление. Остана съмнението, че авторите на скалъпения сценарий целяха с манипулации да повлияят на изборните резултати.

Спорът между политиците и партиите трябва да се решава не от злонамерени сигнали, компромати и недоказани обвинения, а на базата на идеите и програмите им, които избирателите ще оценяват.

Затова - спестете ни нови сценарии! Нека изборите в неделя бъдат честни и цивилизовани.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • И българите на Острова печелят от Брекзит със сделка

    Най-после! Брюксел и Лондон постигнаха сделка за Брекзит, което дава надежда, че задаващият се хаос с излизането на Великобритания от ЕС може да бъде овладян и поставен в разумни граници и за двете преговарящи страни. И шефът на Европейската комисия Юнкер се зарадва от новината, възторжен е и премиерът Борис Джонсън
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,