Без костинбродски афери на изборите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7461199 www.24chasa.bg

Внимавайте, особено четвъртък-петък, ще ни правят нов Костинброд, предупреди премиерът Борисов.

Помните ли аферата “Костинброд”? Тя гръмна в медиите на 11 май 2013 г. ден преди парламентарните избори, а прокуратурата започна разследване срещу тогавашния главен секретар на МС и настоящ транспортен министър Росен Желязков. Причината бяха открити в печатницата в Костинброд над 350 хил. отпечатани в повече и годни за урните бюлетини.

2 години по-късно Желязков бе категорично оправдан от съда, тъй като не е извършил престъпление. Остана съмнението, че авторите на скалъпения сценарий целяха с манипулации да повлияят на изборните резултати.

Спорът между политиците и партиите трябва да се решава не от злонамерени сигнали, компромати и недоказани обвинения, а на базата на идеите и програмите им, които избирателите ще оценяват.

Затова - спестете ни нови сценарии! Нека изборите в неделя бъдат честни и цивилизовани.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Връщайте децата в училище, за добро е!

    Лош пример дава училището в Ботевград, в което при една проверка се оказа, че 57% от децата отсъстват от часовете. Това е прекалено висок процент, за да се очаква в края на годината какъвто и да било добър резултат. Представете си класна стая с 25 ученици, а на чиновете има-няма десет-единайсет деца.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в