Бус лентата е само за автобуси, не за гости на столицата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7463328 www.24chasa.bg

Мерки срещу шофьорите, които се движат в бус лентите, готви Пътната полиция. 40 камери ще следят за тарикати, които си мислят, че безнаказано могат да изпреварват задръстванията. Решението е повече от правилно, защото експеримент показва, че на час само на “Цариградско шосе” в София минават по 300 коли в платното за градския транспорт.

И ако някой още не е разбрал, бус лентите са за автобуси. Не са за хитреци, които се опитват да спестят някоя друга минута, и още повече за гостите на столицата. Някои може би не подозират за какво е жълтата маркировка по булевардите, защото нямат ткава по родните си места. Но е крайно време да научат - в тези платна се движи само градският транспорт.

Бус лентите не се някаква си прищявка на общината - тяхната цел е да се осигури по-бързо придвижване на тези столичани и гости на столицата, които са избрали градския транспорт. А когато той е бърз, става по-привлекателен, намаляват трафикът, задръстванията и замърсяването на въздуха.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • 50 загинали на пътя за 20 дни. Намалете скоростта!

    50 загинали на пътя за 20 дни. Намалете скоростта!

    5-има души, сред които две малки деца, загинаха при зверска катастрофа на пътя Варна - София вчера след челен удар. Само преди седмица 6-има загинаха в друга страшна катастрофа до Казанлък също след челен сблъсък. С тях всички черната статистика за 20-те дни на октомври набъбва до 50 души. Не е за вярване
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,