Да спасиш живот или да си пазиш колата от петна

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7465253 www.24chasa.bg

Пред възможно най-идиотската дилема са били изправени трима шофьори на таксита: да спасят живота на едно 16-годишно момче или да си опазят колата чиста, без петна от кървящото дете.

Всичко, което трябва да знаете за:

И тримата избрали да си затворят очите, да си заключат човещината (ако я имат въобще) да се приберат вкъщи и да заспят спокойно. И то когато всяка изгубена минута е могла да бъде фатална за спасяването на едно 16-годишно момче.

Добре, че този път всичко е завършило благополучно и след тежка операция в “Пирогов” момчето е спасено. Остава обаче горчивината от безразличието на шофьорите. Днес те не са проявили елементарно съчувствие, не са оказали помощ, не са се отзовали на молбите да съдействат. Утре пак те или още по-лошо - техните деца, може да се окажат в подобна ситуация. И ще разчитат някой непознат да им помогне - да ги вдигне, ако са паднали, да повика лекар, да ги заведе до най-близката болница, ако това е наложително. И тогава ще се сетят, че първо трябва да има човешко отношение, а после да се мисли за тапицерията на колата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Само един на съд за хулиганство?!

    Целият футболен свят не спира да сочи с пръст България заради една група лумпени, попаднали НЕслучайно на мача между България и Англия. Заради срамните им нацистки жестове и скандирания хейтът срещу българите като народ и България като държава расте и набира скорост като огромна снежна топка. И вместо органите на реда да ударят с цялата строгост
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,