Веселин Марешки: ВОЛЯ обединява патриотичния вот

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7467270 www.24chasa.bg

Ние вече сме четвърта политическа сила в България

Докато ни пробутат тезата, че само БСП е алтернатива на ГЕРБ, нищо добро няма да се случи за българите

- Г-н Марешки, как премина предизборната кампания?

- За ВОЛЯ кампанията беше много позитивна и успешна. На мен и на моите съмишленици се падна голямата отговорност да консолидираме патриотичния вот. Ние сме готови за тази задача. При срещите ми в страната през последния месец разговарях с много хора. Виждам подкрепата към нас, която расте. Доколкото следя процентите, ние сме единствените, които качваме. Вече сме четвърта политическа сила. При мен идваха и такива, които ми споделяха

колко са

разочаровани от

псевдопатриотите

Някои даже използваха думата “измамени”. Всички осъзнаха разликата между нас и останалите. Ние не само говорихме истини, не само разобличавахме политическите измамници с факти. Показахме, както винаги сме го правили, че допринасяме с работата си да остават пари в джоба на българите. И това не е предизборно. Такъв е моят начин на мислене и действие вече 30 години. В кампанията така и не срещнах лице в лице основните ни опоненти да ги питам и тях: “Вие какво точно направихте, за да живеят хората по-добре?!” Знам, че няма какво да ми отговорят и затова се крият.

- Вашата кампания имаше и международен отзвук. Къде се позиционирате?

- Ние бяхме единствените, които се включихме в международна кампания на най-високо ниво с нашите партньори от Движението за Европа на нациите и свободите. Започнахме със среща с Марин льо Пен в София и завършихме в Милано на многохиляден митинг на Матео Салвини, който по негова молба открих с реч на италиански. Радвам се, че огромното множество на площада реагира с бурни овации на моите думи. ВОЛЯ вече е разпознаваема патриотична партия в цяла Европа. Ние заедно ще осъществим така нужната промяна в Европейския съюз. По всичко личи, че нашата група в ЕП ще бъде с голяма тежест. При нас са новите европейски лидери.

- Кои ще бъдат основните ви приоритети в Европарламента?

- На първо място доходите на българите. Това е най-големият проблем на България. И най-голямата пречка страната ни да се развива с по-бързи темпове. Продължаваме и битката с картела. Знаете, че това е голямата ни кауза. Никой друг от водачите на листи не посмя да каже и дума за картела, за този всекидневен грабеж от джоба на народа. Ще поставим този проблем там, защото явно без помощ отвън трудно ще се преборим. Цялото статукво е зависимо от него. Няма ден, в който да не получавам стотици мейли и съобщения във фейсбук от цяла България. Хората искат справедливи цени. Благодарят ми, че съм направил толкова много дотук. Но, за съжаление, още много градове и села очакват да бъдат освободени от картела. Така че тази борба ще има нов тласък и в Европейския парламент. Преди година поисках от досегашния председател Таяни подкрепа. Последва мълчание. Ето

тази Европа ние

не харесваме -

безразлична,

слаба,

незаинтересована

Друг важен приоритет е да не допуснем навлизането на измислици като трети, пети пол. Ние осветихме лъжата на ВМРО, защото се оказа, че техният евродепутат Джамбазки всъщност не е гласувал против Истанбулската конвенция. Нямаме нужда от такива страхливи представители в ЕП. ВОЛЯ ще брани семейните и християнските ценности. Ние единствени поискахме големи финансови глоби за чиновници, които си позволяват да лансират в училищата всякакви безумни джендър анкети и да объркват съзнанието на децата. Тук съм категоричен - компромиси няма да има!

- Едно от вашите послания беше свързано с антиимигрантската политика. Защо?

- Предполагам имате предвид, че у нас не се усеща чак толкова този проблем. Но стотици хиляди българи живеят в държави, където това е станало вече всекидневие – безредици, насилие, даже убийства. Всичко това го видяхме из Европа. Нищо, че се опитваха да прикриват или манипулират такива новини. Старите лидери като Меркел поканиха с лека ръка милиони мигранти, посрещнаха ги с плюшени мечета, осигуриха им доходи, каквито бедните европейци не са и виждали. Дадоха им здравеопазване, помощи. Какво ли не. Ами защо не виждаме такава щедра политика и за нашите пенсионери и млади семейства, за бедните хора? Нали четохте последната статистика на НСИ - близо 42 процента от нашите сънародници живеят под и на прага на бедността. Ние от ВОЛЯ

искаме първо да

осигурим висок

стандарт на

живот за

българите

После, ако имаме възможност, да помагаме на чужденци. И то само на такива, които идват с добри намерения, готови са да работят и да уважават нашите християнски ценности. Всички други - обратно там, откъдето са дошли. Добротата е донякъде, не можем да сме безразсъдни. Трябва да си опазим държавата. Факт е, че има сблъсък на две тотално несъвместими цивилизации, на два свята. И ние трябва да си защитим постиженията и ценностите на нашия. Тази слаба, подчинена и нападната от диви мигранти Европа трябва да остане в миналото заедно със слабите си лидери. На ход сме ние - истинските европейски патриоти.

- Как виждате България след 26 май, ако БСП бият например?

- Това ще бъде голяма катастрофа. Връщане години назад.

Докато някои пробутват тезата, че БСП е единствената алтернатива на ГЕРБ, нищо добро няма да се случи за българите. Младите хора не знаят, но моето поколение помни средата на 90-те, когато пак те управляваха и спестяванията ни се топяха с часове, когато пенсиите и заплатите стигнаха три долара. Виновните за този погром на народа и държавата сега да се представят за други, за нови месии, е направо цинично. Нашата теза е - всички, които са се изреждали на власт през прехода и са довели България до срамния статут на най-бедна и най-корумпирана държава в ЕС, трябва да си ходят. Успехът на една власт се измерва по джоба на българите. Няма друг критерий. Време е нови хора, с нов морал, успели, преди да влязат в политиката, да се заемат с отговорността да възродят България и да ѝ придадат повече тежест в ЕС. Ние от ВОЛЯ сме такива хора.

- Смятате ли, че ще има предсрочни парламентарни избори?

- Не, няма да има. Малката коалиция на псевдо-патриотите ще се държи до последно, защото там знаят, че повече няма да им се случи да са в управлението. Колкото и да се карат, да се обиждат публично, ще крепят мнозинството на всяка цена. От друга страна, проучванията показват, че едни избори биха преповторили съотношението на силите. С тази разлика, че ВОЛЯ вече изпревари трите малки партии в правителството. Явно моментът за голяма промяна още не е назрял. Но предстои.

- Кой е най-силният ви аргумент, с който убеждавате хората да гласуват за ВОЛЯ?

- Най-силният аргумент е това, че ВОЛЯ е бъдещето! Моят призив към хората е - не давайте гласа си отново за едни и същи партии, които са ви разочаровали веднъж. Няма никакъв смисъл да преповтаряме резултати от предишни избори и после да се питаме: “Какво стана, защо няма никаква промяна.” Старите партии няма да се променят. Те вече показаха какво могат. Чудо няма да стане. Знам, че българите ще дадат шанс на нови, почтени хора, които са успели в живота си и сега искат да помогнат на своя народ. Нека изпратим в Брюксел истински родолюбци, а не безродници. Така че призовавам всички, които искат занапред да се случва нещо хубаво и за тях, и за децата им, да отбележат 23 в бюлетината. С ВОЛЯ всичко се постига!

 Европейски избори 2019 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.