Охранител или психопат счупи ръка на онкоболен

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7469071 www.24chasa.bg

Охранител счупи ръката на болен от рак мъж, защото влязъл в банков клон с маска на лицето, която му била препоръчана от лекар, за да го пази от зарази.

Никакви оправдания не могат да оневинят самозабравилия се охранител за тази гадна постъпка. Вместо да се подложи на животоспасяваща операция, пострадалият трябваше да си оперира ръката.

Гардът може да отнесе наказание до 6 г. затвор, но най-вероятно ще го осъдят условно. Но никакви кодекси, членове и алинеи не са адекватни за тази безчовечна атака. Затова нека Господ го съди.

Преди седмица други охранители пребиха до смърт клошарка. Бездомник бе бит до смърт във варненски мол преди време. Имаше и други случаи, при които гардове превишаваха правомощията си и издевателстваха над хора. Затова нека охранителните фирми да приемат на работа нормални хора, а не брутални психопати, които нападат болни хора.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Плащай! Дори да си мъртъв по шофьорска книжка

    Казват, че по времето на социализма в предприятия с опасно производство имало следния лозунг: “Бъди нащрек! Миг невнимание и после цял живот мъртъв!” Един вид - всестранна грижа за човека. В днешните демократични времена пред КАТ оказа се можеш да си “мъртъв по шофьорска книжка”. Това правило се родее само с прословутия параграф 22 от романа на
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в