Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7470158 www.24chasa.bg

Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно.

Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия, най-духовния и най-изчистения от полемики български празник - всичко онова, което е противоположно на българската политика, е неуважение към традициите, дебелоочие и гьонсуратлък. Поне на този празник се очакваше те да покажат повече смирение и скромност. Политиците трябваше да вървят най-отзад - след духовниците, учителите, професорите. И дори след обикновените граждани, нали уж са техни слуги.

Защото именно учителите и духовниците през годините са били истинските лидери на нацията. Без тях нямаше да има народ, език и вяра. Затова те заслужават да водят шествието. За политиците са митингите и протестите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Колкото и да дадат на лекари и сестри, все ще е малко

    Добре е, че парите за медиците в болниците ще се разпределят по определена формула. Така според тази методика лекарите ще получават 2,2 пъти повече от санитарите. А и в най-малката българска болница медиците ще имат известна сигурност как ще се заплаща трудът им. Дотук обаче свършват добрите новини.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в