Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7470158 www.24chasa.bg

Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно.

Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия, най-духовния и най-изчистения от полемики български празник - всичко онова, което е противоположно на българската политика, е неуважение към традициите, дебелоочие и гьонсуратлък. Поне на този празник се очакваше те да покажат повече смирение и скромност. Политиците трябваше да вървят най-отзад - след духовниците, учителите, професорите. И дори след обикновените граждани, нали уж са техни слуги.

Защото именно учителите и духовниците през годините са били истинските лидери на нацията. Без тях нямаше да има народ, език и вяра. Затова те заслужават да водят шествието. За политиците са митингите и протестите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо българските съдии обичат убийците?

    Българският съд определено обича убийците. Освен пословичната снизходителност към убийците, които правят сефте, съдиите правят нужното и вече осъдените да не търпят цялото си наказание. Вчерашният случай за освобождаването на Джок Полфрийман само доказва тази порочна любов. Прословутото снизхождение към подсъдими
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,