Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7470158 www.24chasa.bg

Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно.

Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия, най-духовния и най-изчистения от полемики български празник - всичко онова, което е противоположно на българската политика, е неуважение към традициите, дебелоочие и гьонсуратлък. Поне на този празник се очакваше те да покажат повече смирение и скромност. Политиците трябваше да вървят най-отзад - след духовниците, учителите, професорите. И дори след обикновените граждани, нали уж са техни слуги.

Защото именно учителите и духовниците през годините са били истинските лидери на нацията. Без тях нямаше да има народ, език и вяра. Затова те заслужават да водят шествието. За политиците са митингите и протестите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Повече варианти, повече избор, по-доволни пенсионери

    Повече варианти, повече избор, по-доволни пенсионери

    Едно от свещените права във всяка демократична държава е правото на избор. Но не да избираш политици, а да си свободен да правиш своите житейски избори. Заради това идеята на новата социална министърка Деница Сачева да поиска повече варианти за изплащане на вторите пенсии като начало е добра. Но ще остане просто едно добро начало
  • Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Какво ни казват тазгодишните резултати от тестовете PISA НИКОГА НЕ СЪМ крил, че много харесвам работата на министъра на образованието Красимир Вълчев. Смятам, че той е много фокусиран и полезен човек. Вероятно сега върху него ще се нахвърлят заради лошите резултати в тестовете PISA. Искам да кажа, че усилията на Вълчев са напълно в правилна посока