Георги Гергов: Грешни решения ни загубиха изборите. Нинова да понесе отговорност!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7473529 www.24chasa.bg

Ако така продължим да си крием главите в пясъка и да бягаме от истината, ще продължаваме да губим, казва областният председател на БСП в Пловдив

- Г-н Гергов, възможно ли е да станете национален лидер на БСП след този резултат на изборите?

- Не, категорично нямам такива намерения! Най-напред трябва да направим абсолютен анализ, пълна дисекция къде сме се издънили и тогава да се търси отговорност отгоре до долу. В тази цялата схема всички са виновни.

Всичко, което трябва да знаете за:

- А персонално Корнелия Нинова?

- Абсолютно. Всеки трябва да си признае вината и да си понесе отговорността. Ако така продължим да си крием главите в пясъка и да бягаме от истината, ще продължаваме да губим.

- Но лидерката ви предварително предупреди, че не носи отговорност за тази листа?

- Няма такова нещо! Председателят на партията, както и областните и общинските ръководители, носят отговорност. Грешните послания, грешната стратегия по изборите и много други неща доведоха до този резултат.

- Кои "други неща"?

- Хвърлихме се в битка за преференции и забравихме въобще какво става. Това послание ясно беше прочетено от избирателя и нашите симпатизанти се оттеглиха. Затова другите малки партии направиха добри резултати.

- Защо БСП за втори път губи предварително спечелени избори? При старта на кампанията социолозите ви даваха лек превес пред ГЕРБ.

- Това е въпрос на анализ и точно това е работата на утрешния пленум на БСП. Незабавно трябва да върнем депутатите в парламента. И да направим пълен разбор на загубата. Това е основното и не мога да коментирам преди да мине пленумът.

- Кое отблъсна хората от БСП?

- Много неща. Не искам да ги изброявам.

- Агресивната кампания с лични нападки срещу лидера на ГЕРБ - това ли е една от причините?

- Много са - комплект от грешни ходове. Не искам да прехвърлям вината на тоя и на оня, трябва да се видят цифрите. Те ще кажат много неща. Трябва анализ на всяка една община и секция. Така ще се види кой как си е свършил работата.

- Знаете ли, че леви избиратели гласуваха за ГЕРБ, отблъснати от кампанията на БСП и в същото време впечатлени как Бойко Борисов мъжки се бори и преобърна резултата?

- Сам дадохте отговора. Ние не успяхме да стигнем до сърцето на избирателя. С нещо ги уплашихме, притеснихме и загубихме доверието. Затова така се получи.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Само един на съд за хулиганство?!

    Целият футболен свят не спира да сочи с пръст България заради една група лумпени, попаднали НЕслучайно на мача между България и Англия. Заради срамните им нацистки жестове и скандирания хейтът срещу българите като народ и България като държава расте и набира скорост като огромна снежна топка. И вместо органите на реда да ударят с цялата строгост
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,