Тиранти за слабите университети

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7476796 www.24chasa.bg

Когато един университет не предлага добро качество на образованието, той върши бели. Веднъж, като раздава дипломи за висше образование без покритие. Втори път, като харчи парите на студентите и техните родители, както и на държавата. И трети път - като буквално съсипва бъдещата професионална реализация на своите студенти.

Рейтингът на университетите в България много точно показва тази картина, защото в рамките на едно направление има и много високо качество, и много слабо - зависи от учебното заведение.

Точно затова е особено важно да има механизъм, по който държавата да може да закрива университети, които бълват дипломи с брак.

51 университета за държава с мащаба на България може да се окажат прекалена амбиция, но ако има такива, които предлагат съмнително качество на образованието, да им слагат тирантите и да ги закриват по живо, по здраво. Никой няма полза от халтура в образованието.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Врагът не спи, бдете!

    Врагът не спи, бдете!

    Информацията, че са засечени двама руски дипломати, които извършват действия, за да заселят у нас т. нар. нелегали с цел да повлияят на изборните резултати, е повече от притеснителна и е показателна до какви беди може да доведе ширещата се корупция в страната.  Защото тези разведчици за около 10 000 нови български лева може да се сдобият с есграон
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя