Тиранти за слабите университети

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7476796 www.24chasa.bg

Когато един университет не предлага добро качество на образованието, той върши бели. Веднъж, като раздава дипломи за висше образование без покритие. Втори път, като харчи парите на студентите и техните родители, както и на държавата. И трети път - като буквално съсипва бъдещата професионална реализация на своите студенти.

Рейтингът на университетите в България много точно показва тази картина, защото в рамките на едно направление има и много високо качество, и много слабо - зависи от учебното заведение.

Точно затова е особено важно да има механизъм, по който държавата да може да закрива университети, които бълват дипломи с брак.

51 университета за държава с мащаба на България може да се окажат прекалена амбиция, но ако има такива, които предлагат съмнително качество на образованието, да им слагат тирантите и да ги закриват по живо, по здраво. Никой няма полза от халтура в образованието.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Всеки има право да се връзва на глупости, но в здравето няма демокрация

    Антиваксъри изпратиха открито писмо срещу ваксините до президента Румен Радев и кого ли още не. С основен аргумент, че задължителното ваксиниране не било демократично. Мили антиваксъри, в здравето на всички ни няма демокрация. И не трябва да има. Защото хич не е демократично неваксинирани хора да сеят зарази