Тиранти за слабите университети

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7476796 www.24chasa.bg

Когато един университет не предлага добро качество на образованието, той върши бели. Веднъж, като раздава дипломи за висше образование без покритие. Втори път, като харчи парите на студентите и техните родители, както и на държавата. И трети път - като буквално съсипва бъдещата професионална реализация на своите студенти.

Рейтингът на университетите в България много точно показва тази картина, защото в рамките на едно направление има и много високо качество, и много слабо - зависи от учебното заведение.

Точно затова е особено важно да има механизъм, по който държавата да може да закрива университети, които бълват дипломи с брак.

51 университета за държава с мащаба на България може да се окажат прекалена амбиция, но ако има такива, които предлагат съмнително качество на образованието, да им слагат тирантите и да ги закриват по живо, по здраво. Никой няма полза от халтура в образованието.

  • Баровците ще платят по 300-400 лева глоба, но щетите са много по-големи

    Баровците ще платят по 300-400 лева глоба, но щетите са много по-големи

    Тези дни се разбра, че въпреки наложените ограничения заради коронавируса някои любители на забавленията не се отказват и вдигат щури купони. За тях можеше дори да не се разчуе, ако някой не беше издал четата. Схемата вече е добила популярност - има парола, с която “посветените” влизат в ресторанта или бара
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност