От играчка стана плачка - и за децата, и за МВР

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7482853 www.24chasa.bg

“Ваканция, здравей! Да играем безопасно!” - под този лозунг най-малките деца в Силистра празнуваха заедно с полицаи 1 юни, но от играчката стана плачка. И за пострадалите деца, и за хората от МВР, които просто се издъниха.

Издъниха се, защото не са спазили прости правила за безопасност. Например - да взривят въпросната граната на достатъчно голямо разстояние от децата. Което обаче означава да могат да мислят и предварително да отчитат рисковете, а не след като е станала белята, да мрънкат оправдания, че гранатата била стара или дефектна.

Дрън-дрън, от което полза няма. Да не говорим, че публиката от пет-шестгодишни деца едва ли е разбрала нещо от високия професионализъм на полицаите, които залавят “лошите бандити”.

И въобще да събереш на едно място триста-четиристотин малчугани и да им спретнеш подобен номер с граната, си е глупост, която може да завърши с нечия оставка.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Брюксел да не гази с двойни стандарти

    Брюксел е загрижен дали се спазват принципите на правовата държави във всички членки на ЕС. Затова и Европейската комисия ще следи под лупа гарантирано ли е върховенството на закона, или се нарушава. Досега само Румъния и България бяха под наблюдение и макар да са членове на ЕС повече от 10 г., все се намира някой и друг висш брюкселски чиновник,
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в