От играчка стана плачка - и за децата, и за МВР

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7482853 www.24chasa.bg

“Ваканция, здравей! Да играем безопасно!” - под този лозунг най-малките деца в Силистра празнуваха заедно с полицаи 1 юни, но от играчката стана плачка. И за пострадалите деца, и за хората от МВР, които просто се издъниха.

Издъниха се, защото не са спазили прости правила за безопасност. Например - да взривят въпросната граната на достатъчно голямо разстояние от децата. Което обаче означава да могат да мислят и предварително да отчитат рисковете, а не след като е станала белята, да мрънкат оправдания, че гранатата била стара или дефектна.

Дрън-дрън, от което полза няма. Да не говорим, че публиката от пет-шестгодишни деца едва ли е разбрала нещо от високия професионализъм на полицаите, които залавят “лошите бандити”.

И въобще да събереш на едно място триста-четиристотин малчугани и да им спретнеш подобен номер с граната, си е глупост, която може да завърши с нечия оставка.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Логичен финал след 18 доклада от Брюксел

    Логичен финал след 18 доклада от Брюксел

    Днес Европейската комисия ще покаже своя 18-и доклад за мониторинга на България и Румъния. И в него се очаква (най-после) да е посочено, че наблюдението от европейските чиновници над двете източноевропейски държави ще отпадне. Което ще бъде един логичен финал след 12 години препоръки от Брюксел. Да си го кажем честно - ползата от всичките тези
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,