Свобода за мармозетките или защо добрата новина е, че фашизмът загуби

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7485301 www.24chasa.bg

По-добре войнстващи пушачи, отколкото войнстващи нацисти

Не знам за вас, но мен наистина ме е страх от нацизма. Идеята, че някои племена са по-висши и затова тези, другите, трябва да бъдат потискани, е довела до най-големите беди на човечеството. Не искам аз или децата ми да бъдат свидетели на нов разцвет на нацизма. Не искам да има отново концентрационни лагери, не искам да воюваме с никого повече.

Всъщност възходът на партии като АФД в Германия е истинската заплаха за континента ни.

Затова се радвам много на изборния резултат на ВМРО. Защото от всички български партии, които се изхранват от национализма, ВМРО изглежда най-малко нацистка.

Аз съм прочут с презрителното си отношение към пристрастените пушачи, но по-добре войнстващи пушачи, отколкото войнстващи нацисти.

Разбира се, в един идеален свят сигурно нямаше да има националисти, всички щяхме да сме вегани, които да се борят за свобода на мармозетките, капуцините и лонгурите в Софийския зоопарк. Реалността обаче е такава, че в България има достатъчно много хора, които разбират любовта към родината като пеене на “Край Босфора шум се вдига” и хайдушки калпаци. Не можем просто да ги презираме само като мероприятие на генерал Решетников, защото в родовата памет на всяко съвременно българско семейство има поне един загинал в бой за родината войник.

Това не може да бъде забравено лесно. Не може да бъде забравена и т. нар. Македония. България загуби от Сърбия пропагандната война за тази територия. Хората от Западна България вече се наричат по друг начин, а не българи и говорят странен език, в който сърбизмите са по-малко от русизмите в езика на Република България, но тази територия и тези хора ги загубихме. Тито победи.

Травматичните исторически преживелици раждат националсоциализма през 30-те години в Германия. Сериозно се бях притеснил, след като и БСП добави национализма като част от своята идеология. Трябва да се отбележи, че за чест на българския народ бе предпочетена ВМРО пред многобройните “наци” предложения, може би защото са едновременно най-исторични и най-адекватни. Всъщност добрата новина е, че фашизмът загуби на наша територия. Дори Десислава Иванчева има по-добър резултат от нацистите. 

  • Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

    Братя македонци, с юмруци ли ще влезете в Европа

    Буквално с няколко часа се разминаха две събития в Северна Македония, които на пръв поглед нямат нищо общо. В сряда в град Струмица е бил пребит гражданин с български произход и той се е оплакал в генералното ни консулство в Битоля. А междувременно в четвъртък и петък в Скопие заседава онази комисия
  • Георги Марков

    Георги Марков: С кого ще сменят Бойко? С Мангъра, Христо, Бабикян?

    Тези избори не са шега, че са по време на война. Вече прогнозирах, че Бойко с джипката - СИМВОЛ НА НАПРАВЕНОТО, ще бъде победител. За 5-ти пореден път ще бие БСП, според мен с 5%. Обещах ви в „Прогнозите на Георги Марков“ да кажа какво правителство ни чака: Според мен, ще се играе 2013 г. – победените ще направят правителство