И умната, Големият брат бди какви ги вършите в мрежата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7485318 www.24chasa.bg

Новината, че кандидатите за визи за САЩ ще дават данни за профилите си в социалните мрежи за 5 г. назад, със сигурност ще охлади и страстите, и ентусиазма на сърфиращите. Поне за по-умната и мислещата в перспектива част от човечеството.

Никой не знае кога и при какви обстоятелства ще му потрябва виза за САЩ. Пък и днес започва оттам, утре номерът с цедката през фейсбук, инстаграм или туитър може да бъде приложен и от други държави. Затова няма шега, няма измама - внимавайте какво споделяте, какво качвате на стената, кого критикувате и срещу какво роптаете. Току-виж, че една закана или споделен статус може да докара на своя автор огромни главоболия особено ако не са спазени правилата на политическа коректност. И няма виза - нито за екскурзия, нито за следване, че дори и за бизнес пътуване.

Големият брат разширява своите владения, засега само с 5 години назад, после ще видим до какви нови висини ще стигне. Затова умната какви ги вършите в социалните мрежи!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • 50 загинали на пътя за 20 дни. Намалете скоростта!

    50 загинали на пътя за 20 дни. Намалете скоростта!

    5-има души, сред които две малки деца, загинаха при зверска катастрофа на пътя Варна - София вчера след челен удар. Само преди седмица 6-има загинаха в друга страшна катастрофа до Казанлък също след челен сблъсък. С тях всички черната статистика за 20-те дни на октомври набъбва до 50 души. Не е за вярване
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,