И умната, Големият брат бди какви ги вършите в мрежата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7485318 www.24chasa.bg

Новината, че кандидатите за визи за САЩ ще дават данни за профилите си в социалните мрежи за 5 г. назад, със сигурност ще охлади и страстите, и ентусиазма на сърфиращите. Поне за по-умната и мислещата в перспектива част от човечеството.

Никой не знае кога и при какви обстоятелства ще му потрябва виза за САЩ. Пък и днес започва оттам, утре номерът с цедката през фейсбук, инстаграм или туитър може да бъде приложен и от други държави. Затова няма шега, няма измама - внимавайте какво споделяте, какво качвате на стената, кого критикувате и срещу какво роптаете. Току-виж, че една закана или споделен статус може да докара на своя автор огромни главоболия особено ако не са спазени правилата на политическа коректност. И няма виза - нито за екскурзия, нито за следване, че дори и за бизнес пътуване.

Големият брат разширява своите владения, засега само с 5 години назад, после ще видим до какви нови висини ще стигне. Затова умната какви ги вършите в социалните мрежи!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Спирайте коли, но само ако цапат много

    Надали има някой, който да смята, че идеите, залегнали в стратегията за чист въздух, няма да предизвикат силни дебати. Особено предвидените забрани за внос на стари дизелови автомобили и ограниченията за движението им в градовете. Защото всяка забрана води до обществено недоволство. А в държава с не особено висок стандарт на живот,
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в