Гранатата в Силистра - глупостта наистина е безкрайна

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7485321 www.24chasa.bg

С уговорката, че когато пиша този текст, все още не знаем какво се е случило от правна гледна точка на полицейските демонстрации пред деца в Силистра, при която три от тях бяха ранени, може откровено да кажем: “Не е зле освен използването на светлинно-звукови гранати на някого в главата да му светва и “некоя мисъл”, както каза един човек наскоро - дано им светне “една червена лампа” в мозъчната област, защото после ще им светне “синя”.

Почти съм сигурен че “синя лампа” ще има. В смисъл някой ще го отнесе.

Полицейски демонстрации пред деца - добре, децата обичат такива неща, особено момчетата, ама на кого му хрумна да се хвърлят светлинно-звукови гранати? Да е по-шаренко и звуково ли?

Въобще колко пъти в милиционерско-полицейската история на Силистра някой заподозрян или престъпник е бил залавян след такива действия? Дето се вика, добре, че не сме ядрена сила, че някой може да реши да направи светлинно шоу.

Айнщайн беше казал, че само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, но за първото не е сигурен. Гледах видеото от демонстрацията, явно в Силистра някой гледа много екшън филми, може “у некой шеф” да спи талантът на Спилбърг или Лукас… То качулки, то автомати, то куче връхлита… все едно атакуваха Осама бен Ладен, ама във филм, сниман в България за пет лева, с участието на вече пенсионирания Стивън Сегал.

Лошото е, че подобни глупости затриват целия имидж на полицията, която се мъчи да го гради вече години. Ако перифразирам Чърчил свободно, никога глупостта на малцина не е затривала така професионализма на мнозина. Това не е обица на ухото, това си е цяла граната на ухото. Дано я чуят. Иначе Силистра е славен град, там е роден последният велик римлянин Аеций, победителят на Атила. Нека не му правят реклами с глупости. И дано дечицата да се оправят.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Връщайте децата в училище, за добро е!

    Лош пример дава училището в Ботевград, в което при една проверка се оказа, че 57% от децата отсъстват от часовете. Това е прекалено висок процент, за да се очаква в края на годината какъвто и да било добър резултат. Представете си класна стая с 25 ученици, а на чиновете има-няма десет-единайсет деца.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в