Гранатата в Силистра - глупостта наистина е безкрайна

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7485321 www.24chasa.bg

С уговорката, че когато пиша този текст, все още не знаем какво се е случило от правна гледна точка на полицейските демонстрации пред деца в Силистра, при която три от тях бяха ранени, може откровено да кажем: “Не е зле освен използването на светлинно-звукови гранати на някого в главата да му светва и “некоя мисъл”, както каза един човек наскоро - дано им светне “една червена лампа” в мозъчната област, защото после ще им светне “синя”.

Почти съм сигурен че “синя лампа” ще има. В смисъл някой ще го отнесе.

Полицейски демонстрации пред деца - добре, децата обичат такива неща, особено момчетата, ама на кого му хрумна да се хвърлят светлинно-звукови гранати? Да е по-шаренко и звуково ли?

Въобще колко пъти в милиционерско-полицейската история на Силистра някой заподозрян или престъпник е бил залавян след такива действия? Дето се вика, добре, че не сме ядрена сила, че някой може да реши да направи светлинно шоу.

Айнщайн беше казал, че само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, но за първото не е сигурен. Гледах видеото от демонстрацията, явно в Силистра някой гледа много екшън филми, може “у некой шеф” да спи талантът на Спилбърг или Лукас… То качулки, то автомати, то куче връхлита… все едно атакуваха Осама бен Ладен, ама във филм, сниман в България за пет лева, с участието на вече пенсионирания Стивън Сегал.

Лошото е, че подобни глупости затриват целия имидж на полицията, която се мъчи да го гради вече години. Ако перифразирам Чърчил свободно, никога глупостта на малцина не е затривала така професионализма на мнозина. Това не е обица на ухото, това си е цяла граната на ухото. Дано я чуят. Иначе Силистра е славен град, там е роден последният велик римлянин Аеций, победителят на Атила. Нека не му правят реклами с глупости. И дано дечицата да се оправят.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • И българите на Острова печелят от Брекзит със сделка

    И българите на Острова печелят от Брекзит със сделка

    Най-после! Брюксел и Лондон постигнаха сделка за Брекзит, което дава надежда, че задаващият се хаос с излизането на Великобритания от ЕС може да бъде овладян и поставен в разумни граници и за двете преговарящи страни. И шефът на Европейската комисия Юнкер се зарадва от новината, възторжен е и премиерът Борис Джонсън
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,